Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Creatieve workshop: verdieping kompas voor een nieuwe wijk, die gezond en inclusief is

7 maart, 2019 @ 9:00 am - 5:00 pm

Waarvoor wordt de creatieve workshop georganiseerd? De ambitie van Brainport Smart District is om een nieuwe wijk met sociale samenhang te bouwen in Brandevoort (Helmond) met, voor en door bewoners. Maar hoe kan een wijk zijn bewoners – met diverse achtergronden, wensen en capaciteiten – fysiek en mentaal stimuleren om hun gezondheid te behouden of zelfs te verbeteren? Dat is waar het consortium ‘Ruimte voor Gezondheid’ een bijdrage aan levert door het opstellen van een kennisagenda in de vorm van een kompas. Dit kompas geeft richting aan de integratie van sociale en ruimtelijke aspecten voor een nieuwe wijk, die gezond en inclusief is.

Wat is het doel van de workshop? De workshop is een eendaagse creatieve sessie. Het doel van de workshop is verdieping te geven aan het kompas. Dit doen wij door in groepen aan de slag gaan met de kennisvragen die binnen het project zijn geformuleerd. Hierbij maken wij gebruik van een innovatieve – voor sommige vast nieuwe – methode. Het resultaat va n de workshop is een gedragen visie over een nieuwe wijk, die gezond en inclusief is. Met dit resultaat gaan wij daarna aan de slag om concrete (pilot)projecten verder uit te werken.

Voor wie is de creatieve workshop? Het consortium ‘Ruimte voor Gezondheid’ bestaat uit een aantal partners, ieder met haar eigen achterban. Daar hoort uw organisatie ook bij. Graag nodigen wij u daarom uit om deel te nemen aan de workshop, zodat wij tijdens de workshop een diverse groep aan stakeholders vormen.

Waar en wanneer vindt de creatieve workshop plaats? De workshop vindt plaats bij de Technische Universiteit Eindhoven, de exacte ruimte volgt nog. De workshop is op donderdag 7 maart 2019 en start om 9.00u en zal om 17.00u afgelopen zijn. Aanwezigheid gedurende de hele dag is een vereiste voor deelname.

Interesse? Meld u dan nu hier aan: Aanmeldlink Er zit een maximum aan het aantal deelnemers, dus meld je snel aan!

Voor vragen of opmerkingen over ‘Ruimte voor Gezondheid’ of de workshop, kunt u contact opnemen met Hilde Spitters (H.P.E.M. Spitters H.P.E.M.Spitters@uvt.nl) of Leonie van Buuren (L.P.G.v.Buuren@tue.nl).

Gegevens

Datum:
7 maart, 2019
Tijd:
9:00 am - 5:00 pm
↓