Bedrijven

Binnen het samenstelsel van het bedrijfsleven, sportfieldlabs, overheden en kennisinstellingen, zijn de bedrijven degenen die veelal het initiatief nemen, risico nemen en er daadwerkelijk voor zorgen dat innovaties naar de markt gaan.

Deze belangrijke rol en de omvang van de groep bedrijven maakt dat ze veel aandacht krijgen binnen het Cluster Sports & Technology. Vanzelfsprekend hebben alle bedrijven een groot sporthart, echter wil dat niet zeggen dat er weinig variëteit is.

  • We kennen binnen het Cluster bedrijven die zich bevinden in de B2C markt voor sportartikelen en -diensten.
  • Andere bedrijven begeven zich in de B2B markt voor sportartikelen en -diensten.
  • Daarnaast zijn er bedrijven die zijn aangesloten vanuit samenwerkingsprojecten samen met producenten van sportartikelen.
  • Tenslotte zijn er organisaties die gekenmerkt worden als leverancier van ondersteunende diensten, om de ondernemer het ondernemen zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Natuurlijk stimuleren we elke vorm van samenwerking waarbij bedrijven zelf het initiatief nemen. Echter zal het Cluster ook zelf actief zijn om nieuwe programma’s, al dan niet gesubsidieerd, te ontwikkelen. Ook zal het Cluster aanhaken bij programma’s die door overheden of andere instanties worden opengesteld voor samenwerking.

Veel bedrijven hebben op deze wijze met en/of onder de vlag van het Cluster mogen samenwerken aan innovaties die vervolgens op de markt gebracht werden. Voorbeelden hiervan zijn: Inno4Sports, IPC en Nano4Sports.

Financiën

Als bedrijf kunt u geld nodig hebben om te innoveren, valideren of te accelereren. Het Cluster Sports & Technology kan u hier mogelijk bij helpen. Misschien weten wij wel een bedrijf dat wil investeren in uw innovatie, kunnen wij u doorverwijzen naar subsidiemogelijkheden of weten wij welk event hier mogelijk bij kan helpen.

Business club

Vanuit de bedrijven binnen het Cluster is de business club S&T opgericht. In deze businessclub komen bedrijven samen om elkaar te inspireren en kennis en ervaring te delen. Bedrijven helpen elkaar waar mogelijk met het innoveren, valideren of accelereren van innovaties. Meer weten of interesse om lid te worden?

Bedrijvenzoeker

Bent u benieuwd welke innovatieve bedrijven op het gebied van sport of vitaliteit deel uitmaken van het Cluster Sports & Technology? Ontdek het gemakkelijk met onze bedrijvenzoeker. Hiermee kunt u uw zoekopdracht filteren op functie, type sport, soort vitaliteit en soort bedrijf.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Meer over de business club. 

Bekijk hier onze bedrijvenzoeker.

↓