Cluster

SportFieldLabs

 

Laboratoria in de praktijk

Binnen het netwerk van Sports & Technology zijn negen SportFieldLabs actief. Dat  zijn laboratoria in de praktijk, dichtbij de sporters en de sportomgeving. Bedrijven en kennisinstellingen werken op zo’n locatie nauw samen met de sport en met (semi)overheden in het bedenken, ontwikkelen en testen van nieuwe producten, diensten, faciliteiten en interventies.

Leidraad vormt daarbij de zogenaamde innovatie-agenda die tot stand komt vanuit de vraag en door overleg tussen de diverse partijen. Binnen het netwerk wordt gezocht naar relevante partijen om samen ideeën en concepten te realiseren. Indien mogelijk wordt ondersteuning geboden bij de organisatie, funding en begeleiding van projecten en start ups. Zo worden de SportFieldLabs een broedplaats voor innovaties en nieuw ondernemerschap.

 

Belangrijke knooppunten in het netwerk

De negen SportFieldLabs zijn belangrijke knooppunten binnen het uitgebreide netwerk van Sports & Technology. Onderling onderhouden ze nauwe contacten en wisselen kennis, ervaringen, producten, faciliteiten en contacten uit.

InnoSportLab De Tongelreep Zwemmen Eindhoven
Ir. Otten FieldLab Aangepast Sporten Aangepast Sporten Eindhoven
FieldLab Atletiek Atletiek Vught
FieldLab Bewegingsonderwijs Bewegingsonderwijs & Gaming Helmond
InnoSportLab Sport en Beweeg! Breedtesport Eindhoven
InnoSportLab ’s-Hertogenbosch Gymnastische Sporten Den Bosch
Hockey Performance Centre  Hockey Eindhoven
Cycling Performance Centre  Wielrennen Eindhoven
FieldLab Voetbal Voetbal Eindhoven

 

 

Sportinnovator

Daarnaast zijn landelijk nog een aantal SportFieldLabs en innovatiecentra op het gebied van sport actief, waaronder het Sailing Innovation Centre in Scheveningen voor het zeilen en SportFieldLabs voor het schaatsen in Thialf Heerenveen en voor voeding, fysiologie & prestatiemonitoring op Papendal bij Arnhem. Zie hiervoor www.sportinnovator.nl.

 

↓