Op 8 mei, 2018 ontving het cluster Sports & Technology een Australische handelsdelegatie georganiseerd door partner: Australian Sports Technologies Network. Hier lieten wij de unieke samenwerkingen en mogelijkheden van Eindhoven zien. Lees hier meer over de handelsmissie. Op 9 en 10 augustus laat Australia, tijdens de Australian Sports Technology Week Sports Tech zien: Een van de snelstgroeiende industriesectoren.

Sporttechnologie is een van Australië’s opkomende economische exportreuzen. Tijdens de twee dagen van interactie en educatie kunnen de de beste Sports Tech-bedrijven en opkomende startups van Australië worden getoond. Een sportstartdag, prijsuitreiking en de grootste Sports Tech-conferentie in Azië maken allemaal deel uit van de Australian Sports Technology Week. Met meer dan 1500 deelnemers aan alle evenementen legt de week de basis voor de eigen ‘Silicon Valley’ van Global Sports Technology in 2030 – baanbrekende banen en economische groei in Azië en de Stille Oceaan. Wat opkomt als een van de belangrijkste exportverdieners van het land, zijn data-, digitale-, technologie-, sport-, media-, entertainment-, en eSports-bedrijven die allemaal bijdragen aan een nieuwe wereld van economische groei en welvaart voor Australië.

James Demetriou, Executive Chairman van het Australian Sports Technologies Network (ASTN), zei dat de Australische Sports Technology Industry blijft evolueren naar een bloeiende en opkomende economische motor.”We hebben wereldwijd gedemonstreerd door onze innovatieve slimheid en vindingrijkheid, waarom Australische Sports Tech-bedrijven de meest gewilde bedrijven ter wereld zijn. Bedrijven zoals Catapult Sports, 2xU, Rosterfy, Champion Data, Fusion Sports, DorsaVi, Genius Sports Tech, Sponserve, Vald Performance en KangaTech, sommige zijn wereldmarktleiders die toonaangevend zijn op het gebied van sporttechnologie, wetenschap en performance zijn allen deel van de ASTN ecosystem.

De heer Demetriou voegde eraan toe dat de ATSN-manta, “mondiaal of lokaal geboren”, ook het belang van deze groei-mindset en het pad dat ASTN heeft ontwikkeld en gebruikt door veel van zijn sporttechnologiebedrijven weerspiegelt.

John Persico, CEO van Vumero Sports & oprichter van de Australia Sports Analytics Conference, zei dat de groei van sporttechnologie in Australië uitstekende resultaten heeft opgeleverd en geweldige bedrijven die zich wereldwijd hebben geschaald. “Australië heeft een vooruitgang gezien van de schittering van enkele van de meest stralende lichtbronnen, en dit is allemaal te danken aan de oprichting van een start-upcultuur en een ecosysteem dat steun, ontwikkeling en investeringen als topprioriteit plaatst,” zei de heer Persico. Volgens de heer Persico is het luchtruim de limiet voor de Australische Sport Tech-industrie en wat nodig is, is een sterke ondersteuning en verdere investeringen van zowel de Staats- als de Federale overheid en Corporate Australië. “Als sporttechnologie in Australië zijn wereldwijde status van eminentie wil handhaven, dan kunnen we onze ogen niet van de bal afschuiven.”

Op het programma staan:

Australië New Zealand Sports Technology Awards (ANZSTA)
Presentatie en viering van de volgende generatie van Sports Technology-supersterrenbedrijven die aan de vooravond zijn van serieuze wereldwijde expansie, waaronder Genius Sports Tech Group, Sponserv, PMY, Fusion Sport, Champion Data, Sports Performance Technology, Rosterfy, Revolutionize Sport, Vald Performance, Empirics, Catapult Sport, 2XU, myKicks en KangaTech. Het evenement wordt gesponsord door de Cisco-Telstra Alliance, ASTN en LaunchVic. Er zijn 11 prijzencategorieën en meer dan 150 deelnemers van captains of industry, university and government. Inbegrepen in de Awards-categorieën is de Australian Sports Technologies Network (ASTN) Lifetime Leadership Award voor langetermijnbijdrage aan het Australische ecosysteem. Het Awards Dinner wordt georganiseerd in Etihad Stadium

SportsTech Startup Day
Cricket Australia, AFL, NRL, Australian Institute of Sports, Optus, Essendon Football Club, Hockey Australia, ANZ Bank en meer, verbinden en werken samen met de meest veelbelovende Australische startups en jonge bedrijven om te helpen bij mentoring, groei, piloot en uitbreiding in heel Australië. en wereldwijd. 100 aanwezigen, 30+ start-ups. Gehost bij LaunchVic

Australian Sports Analytics-conferentie
De grootste sportconferentie in Australië, met meer dan 1200 aanwezigen en presentatoren van de Philadelphia 76ers, San Antonio Spurs, de Olympische Winterspelen van de VS, ONE Championship, Leicester City, Swedish Football, NBL, AFL, Cricket Australia en meer. Opgericht door John R Persico, een recent aangestelde ASTN-bestuurslid gevestigd in Melbourne, levert zijn bedrijf het Sports Analytics World Series-conferentieprogramma in landen als India, Nederland, VK, VS en Japan in 2018. Deze Global Series biedt een wereldklasse platform voor jonge en opkomende Australische en Nieuw-Zeelandse bedrijven om snel contact te maken met de wereld. Gehost in Melbourne Convention Center.

Meer weten over het Australian Sports Technologies network? Dat kan hier.

 

↓