De B5 steden – Breda, Tilburg, ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Helmond werken samen met provincie Noord-Brabant en BrabantSport aan een verdere professionalisering van de urban kwaliteit die er al is. Met 4 skateparken, 1 overdekte BMX hal, trainingsfaciliteiten voor skateboarden park en street, BMX freestyle, freerunnen, basketbal 3×3 en, het belangrijkste natuurlijk, een flink aantal talentvolle urban sporters is er een goed begin. In dit eerste deel van de urban ambitie beginnen wordt er gewerkt aan topsportontwikkeling. Twee trainingscentra, het Urban Sports Performance Centre USPC, een onderscheidende business propositie en een aantal grote events worden de komende tijd gerealiseerd.

Op 30 juni en 1 juli zal Emoves plaatsvinden. Op 29 juni wordt dit evenement geopend door het Urban Eindhoven Meets Technology conferentie. Hier zullen verschillende nieuwe technologieën die betrekking hebben op de urban sports toegelicht worden. Bij de opening zal ook het Urban Sports Performance Center spreken.

Emoves wordt ook een plek waar de nieuwste technologieën aan het publiek getoond wordt! Zo zal bij de BMX big air het Urban Sports Performance Center met speciale High speed camera’s slow-motion herhalingen opnemen en tonen. Ook wordt tijdens het Hop on the Block Speed Contest een nieuw ontwikkeld tijdsregistratiesysteem gebruikt en sensortechnologie in het freerunnen gedemonstreerd.

 

 

↓