Op 14 augusus brachten 35 EIT Digital summerschool participanten een bezoek aan SX om een tal start ups in het Cluster Sports & Technology te bezoeken. Het EIT Digital is zowel als investeerder, als prediker van innovation & entrepreneurship in Europa actief en leiden daarbij Europees talent op in de Digital Academy.

Tijdens het bezoek introduceerde Marc van der Zande het Cluster Sports & Technology en vertelde John van de Laar over het unieke startup klimaat in Eindhoven. Vervolgens spraken sprekers van drie startups over hun ervaringen.

Ellie Karssemaker sprak over Wanderwatch: een interactieve Smartwatch voor kinderen. Met speciale spelletjes op de smartwatch wilt Wanderwatch kinderen meer buiten laten spelen. Naast dat Wanderwatch interactieve spellen heeft, maakt het ook buitenspelen veilige. Met het horloge kunnen ouders en kinderen communiceren in tekst, gesproken berichten en tekeningetjes. De WanderWatch heeft GPS-tracking, een ingebouwde camera en een SOS-knop voor noodgevallen.

Vervolgens Sprak Manon Junggeburth over haar ervaring bij Game Solutions Lab, een bedrijf dat games & apps inzet om het gedrag van mensen en organisaties op een impactvolle manier te beïnvloeden. Game Solutions Lab ontwikkeld games in verschillende domeinen, met een voorliefde voor gezondheid en geluk.

Ten slotte sprak AtoGear, een bedrijf dat dunne smart inlegzolen met nauwkeurige druksensoren ontwikkelt die onder andere het landingspunt en de afwikkeling van de voeten meten.Deze  signalen worden real-time verwerkt door compacte footpods. Op basis de data worden real-time aanwijzingen aan lopers gegeven om de looptechniek te verbeteren, blessures te voorkomen en prestaties te optimaliseren.

 
↓