Dit jaar is Breda op 13 juni de locatie van de Brabantdag. De relatiebijeenkomst staat in het teken van grenzeloos verbinden en ondernemen, een verwijzing naar de goede banden tussen Noord-Brabant en onze zuiderburen. De Brabantdag richt zich op ondernemers, overheden en vertegenwoordigers van kennisinstellingen die elkaar willen leren kennen, inspireren en misschien zelfs zaken doen met elkaar. De deelnemers kunnen op deze dag bedrijven in Breda en omgeving bezoeken. En voor praktische vragen terecht op de informatiemarkt in het Chassé Theater.

Breda is niet alleen uitgekozen vanwege de in 2017 behaalde titel ‘Beste binnenstad van Nederland’ maar ook vanwege de centrale ligging en de van oudsher nauwe banden met hun Belgische buren. Ook in dit deel van Noord-Brabant bloeit de economie volop en vinden we talrijke verrassende, innovatieve bedrijven. Sinds april is Breda bovendien direct verbonden met Antwerpen en Brussel door de internationale treinverbinding vanaf Amsterdam.

De Brabantdag  is een belangrijk netwerkevent met deelnemers uit Noord-Brabant, Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant.  De doelstelling van 2018 is grenzen verder verleggen en het ondernemerschap nog meer centraal stellen. Ook de bedrijfsbezoeken zullen naar verwachting veel deelnemers inspireren. De thema’s dit keer zijn: smart- en e-mobility, solar energy, serious gaming, agroculture, food, health, telecom en smart industry.

Nano4sports

Tijdens dit evenement wordt ook het Interreg project Nano4sports getoond. Sports & technology, KU Leuven, Ugent, TUe, Fontys, imec VL, imec NL/Holst Centre werken in dit project samen om door middel van geavanceerde nanotechnologie coaches, topsporters en amateursporters hun sportprestaties verbeteren en blessurerisico’s indijken. Met de focus op lopen en fietsen, wordt er feedback gegeven over tal van zaken, zoals de fysieke activiteit, houding, hartslag, spierinspanningen of huidgeleidbaarheid. Naast het meten van de fysieke activiteit van het lopen en fietsen, wordt ingezet op continue monitoring waarbij specifieke parameters zoals hartslag, spieren en huidgeleidbaarheid bij de sporter gedurende lange tijd opgemeten worden, zowel voor, tijdens en na fysieke inspanning.

Meer weten over het project Nano4sports? Lees hier

↓