Sportinnovator lanceert 3 challenges, namelijk over vrijwilligerscoördinator vereniging ondersteunen, beter toegankelijke speelplekken en samen spelen met een beperking.

Innovatiechallenge: Vrijwilligerscoördinator vereniging ondersteunen

Hiervoor is SportInnovator op zoek naar innovatieve oplossingen, concepten en/of producten die clubs concrete tools bieden om de vrijwilligerscoördinatoren te ontlasten door hen te helpen makkelijker en succesvoller vrijwilligers te werven en die vrijwilligers te koppelen aan openstaande vrijwilligerstaken. Het kan daarbij ook gaan om het op een innovatieve manier inzetten van een bestaande oplossing op andere terreinen. Het moet in de pitch ook duidelijk worden hoe je ervoor zorgt dat de oplossing ook geïmplementeerd en gebruikt kan gaan worden op sportclubs. Zij zijn de uiteindelijke afnemers en gebruikers van de oplossing.

Innovatiechallenge: Beter toegankelijke speelplekken

Veel speelplekken in Nederland zijn niet goed toegankelijk voor kinderen met handicap, terwijl buitenspelen leuk, gezond en goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Sportinnovator zoekt naar kostenefficiënte technieken/producten die ervoor zorgen dat bestaande speelplekken toegankelijk, bruikbaar en leuk kunnen worden gemaakt voor kinderen met een beperking (en toegankelijk voor ouders met een beperking), op een wijze die door gemeente en beheerders van speelparken makkelijk in te zetten is.

Innovatiechallenge: Samen spelen met een beperking

Samen spelen is leuk, maar ook belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling. In de speeltuin ga je fysieke uitdagingen aan, heb je contact met leeftijdgenoten en sluit je vriendschappen. Voor kinderen met een beperking is dit maak een probleem. Zij gaan meestal niet naar school of naar een sportvereniging in de eigen buurt, waardoor het voor hen moeilijker is om rondom huis vriendjes en vriendinnetjes te vinden. Samen buitenspelen in de buurt is dan lastig. Lokaal zijn er wel projecten die als doel hebben om kinderen met een beperking met leeftijdsgenootjes uit de buurt te laten buitenspelen, maar er zijn vast ook nog andere goede innovatieve ideeën. Sportinnovator zoekt partijen die zo’n lokaal project of innovatief idee hebben, en dit in verschillende settings willen testen om te zien welke werkzame elementen ze in een opschaling zouden kunnen toepassen.

Voor meer informatie klik hier

↓