Op 8 mei, 2018 bezocht een Australische handelsdelegatie van sport- en technologiegerelateerde ondernemers Eindhoven. De handelsdelegatie werd vanuit het Australian sports Technologies Network georganiseerd. Het ASTN verbindt universiteiten en sportfederaties met start-ups om tot oplossingen te komen en nieuwe producten op te markt te brengen. Deze nieuwe producten willen ze naar de werelwijde markt brengen. Hiervoor was de ingang van Europa altijd Londen geweest, echter na Brexit zal dit niet meer het geval zijn, hierdoor worden Nederland en Duitsland interessante locaties om te vestigen. Naast Eindhoven bezocht de groep ook Amsterdam, Düsseldorf, München en Berlijn. Het doel van deze reis is om ingangen te vinden in de Europese markt voor sportgerelateerde zaken uit Australië.

Sports & Technology organiseerde het bezoek aan Eindhoven. De Australiërs werden in het SX-gebouw ontvangen, daar gaven Sports and Technology, Brainport Development, FGHS en Orange Sports Forum uitleg over de unieke samenwerkingen en mogelijkheden in de Brainport regio.

Er werden ook voorbeelden uit de praktijk  gegeven. Een tour in Eindhoven leidden de Australische delegatie vervolgens naar InnoSportLab De Tongelreep; Het Fieldlab gespecialiseerd in zweminnovatie, vervolgde naar Holst Centre; Waar technologieën voor draadloze autonome sensortechnologieën en flexibele elektronica in een open innovatieomgeving ontwikkeld worden. Ten slotte eindigde de tour bij het InnoSportLab ‘Sport en Beweeg’; Het Fieldlab dat met behulp van innovatie een gezonde, actieve leefstijl stimuleren voor alle lagen van de bevolking.

Na het bezoek aan Eindhoven reist de delegatie naar Düsseldorf waar ze de DFL Sports Innovation Summit bezoeken.

 

↓