Gisteren vond XLday plaats: een plek waar alle start-ups van het Eindhovense HighTechXL programma hun resultaten laten zien voor een zaal potentiële investeerders.

Een van de sprekers was Frans Lefeber van Smart Floor. Een bedrijf in het cluster dat superdunne sensorfolie onder de volledige vloer van een sportschool, sportveld of revalidatiecentrum of als draagbare sensor plaatst.
Dit biedt een een visualisatie en kwantitatieve bewegingsinformatie van positie, oriëntatie, snelheid en versnelling van de voeten en het lichaam. Hieruit kunnen trainers en coaches belangrijke informatie verkrijgen op het gebied van blessurepreventie. Naast blessurepreventie, kan hiermee ook een revalidatieproces beter in beeld worden gebracht.

Nu heeft Arion, na het winnen van de Gerard & Anton award nu ook weer iets te vieren! De startup won XL Day de pitch-wedstrijd en daarmee een reis naar Shanghai! Arion is een startup-up dat zich richt op het helpen van mensen om hun gezondheid te verbeteren door ze niet alleen te vertellen wat ze hebben gedaan, maar ook hoe ze het hebben gedaan en hoe ze hun manier van bewegen kunnen verbeteren. Door de coaching ervaring in de wereld van wearables te brengen, maakt Arion het toegankelijk en gemakkelijk te begrijpen voor iedereen.

↓