Over het Cluster

Samen verbinden, samen innoveren en samen creëren voor het versterken van het ecosysteem

Als samenleving hebben we de uitdaging om mensen actief en vitaal te krijgen en te houden. Daarnaast kennen we op sportief gebied uitdagingen om internationaal mee te blijven doen in de wereldtop. Slimme technologie helpt ons voorgaande uitdagingen aan te gaan en economische en maatschappelijke kansen te benutten. Om succes te behouden is het versterken en toegankelijk maken van het ecosysteem voor innovatie in sport en vitaliteit van belang. Deze overtuiging vraagt een nieuwe manier van werken waarbij we uitgaan van onze eigen kracht: samen gaan wij verbinden, innoveren en creëren.

De kracht van verbinding

Open innovatie en samenwerken zit in het bloed van de Brainport regio. Dit wordt dagelijks bewezen door het realiseren van nauwe samenwerkingen tussen bedrijfsleven, sportfieldlabs, overheden en kennisinstellingen. Het stimuleren, verbinden, creëren en uitdragen hiervan vormt daarvoor de basis en is van cruciaal belang voor het verder ontwikkelen van het ecosysteem. Het gebruik maken van elkaars capaciteit, netwerk, disciplines en faciliteiten fungeert daarbij als een hefboom in de ontwikkeling en toepassing van innovaties voor sport, bewegen en vitaliteit.

Vanuit de kracht van de Brainport regio kent Brabant ook vele successen op sportief gebied. Het Cluster Sports & Technology verbindt de innovatieve manier van werken van Brainport met de sportmentaliteit van Brabant. Hiermee creëren we economisch rendement voor het bedrijfsleven, betere sportprestaties en een vitalere omgeving voor de burger.

Partijen in het Cluster

Bedrijven

SportFieldLabs

Overheden

Kennisinstellingen

Resultaten van het Cluster

Miljoen omzet per jaar

Innovaties

Validaties

Acceleraties

Samen verbinden, samen innoveren en samen creëren

Het aanbod van technologie en innovatieve ideeën moeten we samenbrengen met de vraag vanuit gebruikers. Overheden faciliteren dat innovaties tot maatschappelijke waarde komen, kennisinstellingen doen (toegepast) onderzoek en de sportfieldlabs verzamelen data in de praktijk om ondernemers vooruit te helpen (zodat innovatieve producten versneld op de markt gebracht kunnen worden). Het gebruik maken van elkaars capaciteit, netwerk, disciplines en faciliteiten fungeert als een hefboom in de ontwikkeling en toepassing van innovaties.

De toekomst: ELIS Innovation Hub for active healthy people

We willen voortbouwen op de bestaande samenwerkingen en op de gerealiseerde successen. Vanuit structurele samenwerkingen op het gebied van innovatie werken we samen aan de ELIS Innovation Hub for active healthy people: een omgeving voor doelgerichte multidisciplinaire samenwerking op het gebied van innovatie in sport en vitaliteit, met als basis de technologische expertise van Brainport. Hét (fysieke) innovatieplatform en netwerk voor inspiratie, vernieuwing en nieuwe bedrijvigheid.

De ELIS Innovation Hub is meer dan een locatie. Het is een beweging, een nieuwe manier van samenwerken om innovaties voor sport en vitaliteit te versnellen. In de ELIS Innovation Hub komen onderzoekers, ondernemers, ontwikkelaars en sportfieldlabs bij elkaar voor inspiratie, verbindingen, ontmoetingen en het aanjagen van innovatieve oplossingen. Door de betrokken partijen fysiek bij elkaar te brengen, worden ideeën gerealiseerd en business gecreëerd.

Ga naar de website van de ELIS Innovation Hub.

Heeft u vragen of ziet u kansen op samenwerking? Neem dan hier contact met ons op.

↓