[soliloquy id="87"]

Over Sports & Technology

Nationaal en internationaal netwerk

Vanaf de start in 2005 heeft de stichting Sports & Technology tal van projecten en programma’s geinitieerd en begeleid. Ook het vernieuwende idee van SportFieldLabs komt uit de koker van Sports & Technology. De manier van werken van de stichting en met name het idee van de SportFieldLabs stonden model voor de landelijke organisatie InnoSportNL waarmee Sports & Technology nauw heeft samengewerkt.

Sinds 2016 heeft het programma Sportinnovator de rol en de taken van InnoSportNL overgenomen, om binnen een landelijk eco-systeem rendabele innovaties in de sport te ontwikkelen. Het netwerk van Sports & Technology maakt hier deel van uit, met als uniek eigen kenmerk de nadruk op technologie.

Daarnaast is Sports & Technology één van de initiatiefnemers van het Europese Platform voor Sport Innovatie EPSI. Ook onderhoudt Sports & Technology tal van nationale en internationale contacten via projecten en programma’s. Zo is op initiatief van Sports & Technology het concept van het SportFieldLab voor breedtesport in Eindhoven via het Europese project ProFit overgedragen naar Delft, Kortrijk, Sheffield en Belfast en is rond dit thema een internationaal netwerk opgebouwd.

 

          

 

↓