Overal in Europa worden innovatieve oplossingen ontwikkeld om de uitdagingen rondom een inactieve leefstijl aan te pakken. Cluster Sports & Technology is de initiator en projectleider van het Inno4Sports project, een project waarin verschillende EU-regio’s met elkaar innovatieve oplossingen delen en elkaar inspireren. In november waren partijen uit verschillende regio’s op bezoek in Eindhoven waarin ze onder meer inspiratie opdeden bij onze Cluster-partners Embedded Fitness en PWXR.

Op 25 en 26 januari was er een vergelijkbare bijeenkomst in Fins Lapland. Ook Sports & Technology was uiteraard aanwezig. Tijdens deze bijeenkomst kregen de partners o.a. een inkijkje in hoe er in Lapland wordt omgegaan met sportstimulering. Zo was er een presentatie over de publieke gezondheid en oplossingen om een actieve leefstijl te stimuleren. Juist in deze lastige tijden van pandemie! 

Eén van de innovaties, de Smart Sport Routes, die op dit moment uitgewerkt wordt in Lapland is geïnspireerd op innovaties in de publieke ruimte die vanuit het Cluster S&T onder meer via Embedded Fitness en Innosportlab Sport en Beweeg! vormgegeven worden. Een verdere samenwerking op dit gebied is de volgende stap.

Een mooi voorbeeld van een concreet resultaat van het Inno4Sports-project!  

 

Klik hier voor meer informatie over het Inno4Sports-project en de verschillende partners binnen het project. Of stuur ons een bericht via info@sportsandtechnology.com!

Publicatiedatum: 7-2-2022

↓