Starters en het MKB zijn de basis en een voorwaarde voor toekomstige groei van een sector en regio. In een gezond ondernemersklimaat kunnen starters en MKB-ers samenwerken, innoveren en nieuwe ideeën naar de markt brengen. Voor het Cluster Sports & Technology is het dan ook een doelgroep die vol in de aandacht staat en op ruime ondersteuning kan rekenen.

Verschillende jaren hebben we dan ook programma’s uitgevoerd, ondersteund door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (IPC-regeling), Hierin zorgen we, in de rol van penvoerder en programmamanager, dat vele bedrijven bij elkaar komen in samenwerkingsprojecten op het gebied van innovatie in Sport en Vitaliteit.

Uitvoering 2017 – 2019

Een kleurrijk gezelschap, elkaar aanvullend met betrekking tot focus en doelgroepen. Zowel het zoeken naar perfectie als het oplossen van problemen/belemmeringen en het benutten van nieuwe technologische mogelijkheden (bijv. sensoren, camera’s, big data, cloud) zagen we terug als drijfveren. Niet alleen voor topsporters, maar zeker ook voor de toeschouwers, de amateurs, de jeugd, en niet te vergeten de lichamelijk belemmerden. Nieuwe combinaties zijn ontstaan, en als gevolg van actief netwerken en het uitwisselen van kennis hebben er nog veel meer kruisbestuivingen plaats gevonden. Stuk voor stuk gedragen door enthousiaste en gedreven (aankomende) ondernemers. Ondernemers soms actief op hoog sportief niveau, maar zeker allemaal met een echt hart voor sport en vitaliteit.

Hoewel het programma formeel afloopt na de fase van productontwikkeling, ziet het Cluster Sports & Technology ook een verantwoordelijk voor zichzelf; om de deelnemers zodanig te verbinden en te ondersteunen dat na afronding van de innovatie-activiteiten, een succesvolle lancering plaats kan vinden. Het Cluster is trots op wat ze kon en mocht betekenen in de begeleiding van deze starters en MKB-ers. En daarmee zijn we ook uitermate gemotiveerd om deze doelgroep, structureel te blijven ondersteunen en een platform te bieden. Samen op weg naar nog meer succes, nationaal en internationaal.

 

Ontwikkelingen binnen IPC

MKB samenwerkingstraject leidt tot 3D-hockeyveld

MKB samenwerkingstraject leidt tot 3D-hockeyveld

Hockeyen gebeurt tegenwoordig steeds vaker op een waterveld. Dat speelt heel anders dan de met zand ingestrooide kunstgrasvelden. Door de rubberlaag stuitert de bal anders dan op een traditioneel kunstgrasveld. De bal is veel meer in de lucht. Daarom moet er ook...

Lees meer
Bedrijf in the spotlight: Innovatie in de zwemles

Bedrijf in the spotlight: Innovatie in de zwemles

Veel kinderen hebben moeite met het aanleren van de school-rugslag. Oprichter Wim Schaap heeft zich, in de tijd dat hij zwemdocent was, lang afgevraagd waarom het aanleren van een school- en rugslag zo’n lang en ingewikkeld proces is. Samen met zijn compagnon Emiel...

Lees meer

Status project

Afgerond

Meer informatie

Organisatie: Cluster Sports & Technology
Contactpersoon: René Wijlens
Telefoon: +31 (0)6 – 21829070
E-mail: info@sportsandtechnology.com

↓