Sinds vorig jaar organiseert Cluster Sport & Technology regelmatig Meet, Match and Multiply (MMM) meetings. Waarbij tijdens Meet een spreker vertelt, er bij Match gepitcht wordt door bedrijven met een hulpvraag en tijdens Multiply nieuwe verbindingen en connecties werden gemaakt onder het genot van een borrel. Op deze manier dragen we bij aan een goed en laagdrempelig netwerk waarbinnen partijen elkaar weten te vinden om samen te werken en elkaar te helpen met innovaties op het gebied van sport en vitaliteit.
Door de coronacrisis kon de tweede fysieke editie van Meet, Match and Multiply niet plaatsvinden. Daarom besloten we de tweede MMM meeting ‘van sensoren naar een succesvolle businesscase’ digitaal te organiseren. Dat was een succes, zoals een van de deelnemers de meeting samenvatte: ‘laagdrempelig elkaar inspireren en elkaar helpen, samen sneller naar succes!’

Toepassing van sensoren
Heleen Boers van Imec trapte af met een inspirerend verhaal over hoe technologie wordt ingezet bij roeien. Want hoe zorg je bij alle mensen van een (roei)team, dat ze toch een passend en individueel trainingsadvies ontvangen en zo dus minder snel blessures oplopen? Daarnaast liet Heleen zien hoe ze de blade optimaliseren, om zo hardlopen voor mensen die een been missen mogelijk te maken.
Zie hier het filmpje over hoe technologie wordt ingezet bij roeien:

Drie hulpvragen
Na het meet onderdeel met Heleen, presenteerde drie ondernemers met welke innovatie ze bezig zijn en wat hun hulpvraag daarbij is. Skatrixx, het slimme skatebord wat skaters helpt om beter te trainen, trapte af. Het Urban Sport Performance Centre (USPC) is op zoek naar partners met kennis en ervaring in het commercieel vermarkten van een sporttechnische innovatie. De tweede pitch was van GYMSTORY, een app die je fitnessprestaties in de sportschool trackt. Zij vragen zich af hoe je inkomsten kunt genereren met data voor de (fitness)industrie. Swim, een interactief zwembad was de afsluiter. Zij willen graag meer informatie over onderwatersensoren die de afstand tot de zwemmer meten en/of reageren op beweging/aanraking. Na de pitches gingen we uiteen in break-out rooms waar veel waardevolle interactie plaats vond en veel tips gegeven werden.
Voor meer informatie over de hulpvraag, bekijk hier de presentaties. Mocht jij (een van) hen kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via communicatie@sportsandtechnology.com.

Input thema een volgende meeting
Op 1 oktober vindt de volgend digitale MMM-meeting plaats. Hiervoor zijn we nog op zoek naar een interessant thema. Waar zou jij een inspirerende spreker over willen horen spreken? Laat het ons weten via communicatie@sportsandtechnology.com.
Heb jij een hulpvraag die je wil pitchen? Ook dat mag je ons per mail laten weten. En vergeet niet om 1 oktober 16.00 uur vast te reserveren in je agenda!

↓