Innovaties binnen de sport gaan razendsnel. Innovaties die een enorme impact hebben op (sport)prestaties en leefstijl van mensen. Variërend van wearables zoals Fitbits en Apple Watches tot innovatieve producten en sporten zoals e-bikes tot full body gaming. Centraal in deze ontwikkeling staan sensoren. Slimme technologie die data verzamelt maar ook zorgt dat data van waarde wordt voor het product en de gebruiker. Maar hoe maak je van deze slimme sensoren een succesvolle businesscase? Daar krijg je antwoord op tijdens Meet, Match Multiply op 10 maart in het Holst Centre op de High Tech Campus.

Slimme sensoren tijdens de Volvo Ocean Race

Inspiratie komt van David Röell en Roelof Kuipers, die vanuit SAP, een wereldspeler in bedrijfssoftware voor multinationale organisaties, gewerkt hebben aan de optimale inzet van het AKZO NOBEL zeilteam tijdens de Volvo Ocean Race.  Met behulp van Internet of Things en Machine Learning monitorden ze de fitnessniveaus en uitputting van de bemanningsleden. Op basis van de verzamelde data en slimme algoritmes kon het team de prestaties optimaliseren. David en Roelof zullen u meenemen in de extreme uitdagingen van de Volvo Ocean Race, de complicerende factoren voor succesvolle innovatie daarbij en de bereikte technologische oplossingen. Ook zullen ze een blik op de toekomst geven met de gebruikte technologie.

Optimaliseren van individueel herstel binnen het roeien

Heleen Boers, onderzoeker voor IMEC Nederland en voormalig wedstrijdroeister gebruikt sensortechnologie om de training van roeiers te optimaliseren. Roeien is een teamsport, maar de optimale training en herstel verschilt per individu. Hoe kun je herstel meten en daar de training van de individu en het team op aanpassen? Dit is slechts een van de voorbeelden van de kansen en uitdagingen van sensoren die binnen IMEC ontwikkeld worden voor sport en vitaliteit. Heleen zal je hier inzicht in geven.

Inspirerende 5G technologie

Met nieuwe technologieën als 5G, AI, VR/AR, blockchain en fotonica kunnen innovatieve producten en diensten ontwikkeld worden om mensen te begeleiden naar een gezonde actieve leefstijl. Edwin Dijkstra van 5G Brainport Eindhoven zal de innovatie mogelijkheden toelichten van de recent geopende 5G Hub op de High Tech Campus in Eindhoven.

Naast deze inspirerende sprekers zullen er 3 bedrijven hun sensorvragen delen. Kun je SWIMM helpen aan onderwatersensoren voor de monitoring van de zwemmer? Of wil jij je kennis over sensoren delen met Gym Story die aan de slag gaan met het digitaliseren van de sportschool? Of kan je Skatrixx helpen met de technische mogelijkheden van mobiele sensoren in Urban Sports? Misschien komt er wel een mooie samenwerking uit.

Deskundig en ondernemend netwerk

Een Meet, Match Multiply sessie kan niet zonder een hoogwaardig netwerk van ondernemers en deskundigen. Deze keer hebben we al aanmeldingen van een mix van ondernemers die hun ervaring hebben met de introductie van (sensor) producten in de markt, deskundigen op het gebied van sensoren en algoritme ontwikkeling, experts die inzicht hebben op investeerders en natuurlijk zijn we vanuit Cluster Sports & Technology aanwezig om je met ons netwerk te verbinden en je idee verder te brengen. We sluiten de bijeenkomst dan ook af onder het genot van een hapje en een drankje.

Wil jij deze Meet, Match and Multiply bijeenkomst op 9 juni om 16.00 uur bij EIT Digital niet missen? Meld je dan voor € 45 euro (inclusief btw) aan door hier te klikken. Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

↓