Deze gezondheidscrisis rond Covid-19 houdt zich niet aan gemeentegrenzen, landsgrenzen of grenzen van continenten. De uitdaging is groot als het gaat om het beperken van gezondheids- en economische effecten, maar juist in moeilijke tijden hebben we in Brainport meermaals bewezen slimme oplossingen te kunnen bedenken. Samen met overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven helpen we elkaar waar mogelijk. Een van die manieren waarop Brainport dit doet is een helpdesk voor ondernemers in de regio. 

Op de Brainport website zijn enkele pagina’s ingericht voor al het nieuws rondom corona wat ondernemers kan helpen. Er is een helpdesk met adviseurs die bedrijven informeren en adviseren waar mogelijk en eventueel door kunnen verwijzen naar relevante organisaties. Maar ook is er een zogenaamde vraag & aanbod sectie waar partijen uit de regio kunnen delen waar zij behoefte aan hebben en wat zij eventueel te vergeven hebben. Zo proberen we elkaar te helpen. In het onderwijs blijken bijvoorbeeld uitdagingen om het online onderwijs voor alle kinderen bereikbaar te krijgen: niet elk kind heeft thuis een computer. En er zijn weer bedrijven die oude maar goed werkende laptops kunnen missen. Een mooi voorbeeld hoe vraag & aanbod in Brainport kan werken.

Aldus John Jorritsma, de voorzitter van Stichting Brainport ‘Ik wil iedereen sterkte wensen. In Brainport komen we hier samen weer uit’. 

Klik hier voor de site

 

↓