[soliloquy id="87"]

Nieuws

(Foto: BRAIN Awards 2017)

BRAINS Award 2017: Uitdaging voor innovatieve studenten

BRAINS Award is dé jaarlijkse wedstrijd die Eindhovense studenten (MBO, HBO of WO) uitdaagt vernieuwende, creatieve en maatschappelijk relevante ideeën of producten te presenteren. Voor de beste inzendingen zijn dit jaar zes mooie prijzen van € 2.000 of € 3.000 beschikbaar. Deze wedstrijd biedt volop mogelijkheden voor innovatieve ideeën op het gebied van sport en vitaliteit.

We leven in een tijd vol mogelijkheden waar nieuwe ideeën binnen een paar uur de wereld over vliegen en complete markten op zijn kop zetten. De mogelijkheden van internet en technieken en groeien met de dag. En daarmee wordt jouw invloed ook elke dag groter!
Gebruik deze mogelijkheden voor positieve veranderingen. Studeer jij aan Design Academy Eindhoven, TU/e, Fontys of SintLucas en heb jij een slimme oplossing, een verfrissend idee of een mooi ontwerp? Doe mee met BRAINS Award en ontdek of jouw idee de wereld iets mooier kan kleuren!

 

Meedoen is simpel!

Upload een beschrijving van je idee in maximaal 400 woorden. Uit alle inzendingen worden de 20 beste geselecteerd. Zit je in de top 20? Dan mag je je idee pitchen tijdens de finale avond in het Muziek gebouw op 14 juni 2017. Er zijn dan 5 prijzen te winnen die avond. Je maakt kans van één op vier op een bedrag van € 3.000 én bovendien op een bonus van € 2.000 als jouw idee wordt verkozen tot het overall beste idee.

Deze finale avond wordt weer een mooie, spannende en inspirerende avond met een hoog entertainment-gehalte. Rudy van Beurden zal de avond met de nodige relativering en humor presenteren. Meer informatie over het bijwonen van deze avond volgt in de loop van mei op deze pagina.

Dus: misschien heb je al een (studie)project op de plank liggen waar je best trots op bent. Of een idee waarvan je stiekem nog wel eens droomt om het uit te voeren. Stuur het in en maak kans op een mooie kickstart van € 3.000,-!

 

Organisatie

BRAINS Award is een initiatief van de gemeenteraad van Eindhoven. De organisatie van de competitie is in handen van het TU/e Innovation Lab, in nauwe samenwerking met de onderwijsinstellingen TU/e, Fontys Hogescholen, SintLucas en Design Academy Eindhoven. Dit jaar is het de 9e keer dat BRAIN Award wordt georganiseerd.

 

Doel

Doel van de wedstrijd is dat de stad Eindhoven haar naam vestigt als studentenstad, die kansen biedt om vanuit creativiteit te werken aan (maatschappelijk) ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid.
De focus op samenwerking past uitstekend bij de doelstellingen van Brainport Regio Eindhoven. De regio werd in 2011 uit 400 regio’s verkozen tot slimste regio ter wereld, onder meer om haar innovatieve karakter en samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven. De regio is nu al de tweede pijler onder de Nederlandse economie.

 

Prijzen

Naast veel aandacht voor je idee, een professionele pitchtraining en een waardevolle ervaring, maak je kans op een mooie geldprijs die je kunt inzetten om je idee uit te ontwikkelen. Wie weet is jouw deelname wel de vliegende start van je carrière!

Het totale prijzenpakket is verdeeld over vier categorieën met een bonusprijs voor het overall beste idee:

 

INNOVATIEPRIJS: 3 x € 3.000,- (MBO-HBO-WO)

Eindhoven en haar omgeving staan bekend om de vele vernieuwingen die in deze slimme regio worden bedacht. Maar innovatie betekent niet dat er altijd een stekker aan moet zitten! Ook ideeën over hoe je een fietstunnel veiliger kunt maken of hoe mensen makkelijker met elkaar in contact kunnen komen in onze stad, kunnen erg vernieuwend zijn! Aan deze prijs is ook een interessant begeleidingstraject gekoppeld: als je jouw idee verder wil ontwikkelen dan kun je rekenen op hulp van een Business Developer van TU/e Innovation Lab. Hiermee vergroot je uiteindelijk de kans op een aantrekkelijke financiering bij Bright Move als je van je idee écht een startup wil beginnen!

 

LEEFBAARHEIDSPRIJS: € 3.000,-

Levert jouw inzending een bijdrage aan de leefbaarheid in onze stad? Is het een verbetering van de woon-, werk- en leefomgeving van de inwoners van Eindhoven? En is het daarnaast ook realiseerbaar? Dan maak je kans op de Leefbaarheidsprijs, een prachtige geldprijs van 3.000 euro! Deze prijs wordt toegekend door de raadsleden, de gemeenteraad, van Eindhoven.

 

PUBLIEKSPRIJS: € 3.000,-

Begin juni 2017 wordt de TOP20 bekend gemaakt. Krijgt jouw inzending van het publiek in de Rabobankzaal van het Muziekcentrum Eindhoven de meeste stemmen? Mobiliseer nu alvast vrienden, familie, mede-studenten en docenten, en zorg dat zij naar de finale in het Muziekcentrum komen. Zij kunnen rekenen op een hele mooie avond in ruil voor een stem op jouw idee!

 

OVERALL BESTE IDEE: € 2.000,-

Het overall beste idee krijgt bovenop de € 3.000,- nog eens een extra bonus van € 2.000,-!

 

Meer informatie

Kijk op de website van BRAINS Award voor meer informatie en het inschrijfformulier.

 

Bron: Website BRAINS Award.

↓