Bright Move noodfonds verhoogt het bedrag van haar leningen naar €50K. Ben jij ook een innovatieve startup die financiële ondersteuning nodig heeft vanwege de coronacrisis? Het fonds is nog steeds open voor grote en kleine aanvragen van €15K-€50K.

Het fonds is opgericht door de Provincie Noord-Brabant en partners in de regio Brainport Eindhoven: Bright Move, Incubator 3+, Brainport Development, Technische Universiteit Eindhoven, Rabobank Regio Eindhoven, Gemeente Eindhoven, Brabant Startup Fonds, ASML en Philips. Het noodfonds is bedoeld voor innovatieve startups die korter dan 6 jaar bestaan, personeel in dienst hebben en een BV zijn. Het fonds start met een bedrag van €1 miljoen euro.

Het doel van het fonds is om drie maanden ondersteuning te bieden om tot een structurele oplossing van de financieringsvraag te komen. De financiële ondersteuning moet voorkomen dat innovatie in de regio de komende jaren flink terugvalt en problemen ontstaan in de doorontwikkeling van deze bedrijven nadat de coronacrisis is overwonnen.

Het regionale noodfonds is nodig omdat kleinere startups tussen wal en schip vallen bij de huidige maatregelen. Zij komen niet in aanmerking voor veel landelijke regelingen. Het nationale fonds voor startups en scaleups, dat in Noord-Brabant wordt uitgevoerd door de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), geeft kredieten tussen €50.000 en €2 miljoen. Het Bright Move noodfonds biedt leningen tussen de €15.000 en €50.000. Het regionale noodfonds en de landelijke Corona-Overbruggingslening (COL) vullen elkaar aan om zo veel mogelijk startups in de hele keten te kunnen helpen.

Door een lening willen de partners in Brainport voorzien in de behoefte van kleinere startups. Meer informatie of aanvragen? Zie https://www.brightmove.nl/werkwijze 

 

↓