Huidige tools

Voor de gewone consument zijn er nog geen technische tools beschikbaar die voetbalprestaties analyseren. Tools op dit gebied zijn vaak ontwikkeld voor het team en niet voor de individuele voetballer. De data die weergegeven worden zijn te ingewikkeld en er moet speciale hardware voor gekocht worden.

Epco Berger besloot om een tool te maken die beschikbaar zou worden voor iedere voetballer en waar geen speciale hardware voor aangeschaft hoeft te worden. Coaches en voetballers gaven aan dat de beschikbare tools vele beperkingen hadden, de grootste waren

  • Hardware is duur: zeker als het hele team hardware nodig heeft.
  • Het kost veel tijd: band waar de sensoren op zitten moet gewassen worden, sensoren moeten opgeladen en gesynchroniseerd worden en de data moet uit de sensor gehaald worden zodat deze ook betekenis heeft.

Door de prijs en moeite, is deze tool dus allen beschikbaar voor een excellente groep voetballers. Zo’n tools hebben extreme waarde voor voetballers, dus het niveauverschil wordt op deze manier alleen maar groter.

De nieuwe voetbal tracking app

Epco Berger vond daarom dat ieder team de toegang moet krijgen tot deze technologie. Om dit op een succesvolle manier te doen, wilde Epco de coaches en voetballers volledig begrijpen. Zo kon Epco een product ontwikkelen dat echt bij de voetballer paste. Het is een toegankelijke app geworden, die intuïtief is, visueel helder en makkelijk te interpreteren is. De app is DashTag en is alleen te gebruiken met een Apple Watch.

Als je voetballers stimuleert om verantwoordelijk te zijn voor hun eigen prestaties, kost het de coaches geen extra moeite. Ze ontvangen de data in een duidelijk pakket. Geen ingewikkelde getallen, maar alleen actiedoelen. Voetballers hoeven alleen de app te downloaden en een Watch te hebben. De coaches hoeven geen extra inspanningen meer te doen en er hoeft geen extra wearable gekocht te worden.

Het platform is mede mogelijk gemaakt door Augmented Reality (AR) die de context van de prestaties op een nieuwe manier weer geeft. Je kunt het tegen bekende sporters opnemen. Wat je training tot een ander level brengt. De meest relevante statistieken zijn makkelijk te begrijpen zonder een data scientist of fitness coach.

Epco vindt dat iedere voetballer mogelijkheid zou moeten hebben om zijn eigen data in te zien. Daarom is de player app vrij te gebruiken. Voor 1.99 dollar krijg je persoonlijke premium coaching, persoonlijke oefeningen en een eigen portfolio wat ook scouts in kunnen zien. Coaches kunnen ook gratis de data van de spelers inzien.

Vind je dit verhaal inspirerend? Kom dan 7 oktober naar ons Congres waar Epco Berger zijn verhaal vertelt. Bestelt je tickets hier: https://sport-innovatiecongres.nl 

 

 

↓