Steven Vos, hoogleraar van de Fontys Sporthogeschool en de TU/e, heeft de Deltapremie van 2021 gewonnen! Vos ontving de prijs voor het baanbrekend praktijkgericht onderzoek rondom gezonde leefstijl dat hij uitvoert met zijn onderzoeksgroep binnen het lectoraat Move to Be. Deze prijs van 500.000 euro zal o.a. worden ingezet om de Workplace Vitality Hub verder te ontwikkelen.

De Workplace Vitality Hub is hét living lab op het gebied van innovatie op de werkvloer. De hub is ontstaan vanuit het FITT-consortium (TU/e, imec en TNO en TU/e), dat daarmee ook invulling geeft aan de @Work-programmalijn binnen de ELIS Innovation Hub.

Binnen dit living lab kunnen slimme technologieën worden onderzocht in een echte kantooromgeving. Denk hierbij aan slimme bureaustoelen die jou vertellen wanneer je een rondje moet gaan lopen, een vloerbedekking die aangeeft hoe druk het is, of bureaus die aangeven welke plekken bezet zijn en aan het eind van de dag schoongemaakt dienen te worden.

Naast de kantooromgeving, spelen ook andere omgevingen een zeer belangrijke rol in algemene vitaliteit en gezondheidsbevordering. Denk hierbij aan de inrichting van wijken of het bevorderen van sport. In de verschillende living labs binnen de ELIS Innovation Hub worden daarom innovaties in de domeinen @Work, @PublicSpace en @Sport getest en verder uitgewerkt via de ELIS Innovatiecyclus.

Lees meer over de Vitality Workplace Hub en de Deltapremie op: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3992358/prijs-van-500000-euro-wordt-besteed-aan-het-kantoor-van-de-toekomst

Publicatiedatum: 2-12-2021 

↓