Op woensdag 20 september vond de ELIS Innovation Summit 2023 plaats op de High Tech Campus te Eindhoven. Ruim 200 professionals vanuit het bedrijfsleven, overheden, kennisinstellingen en organisaties uit maatschappij en sport waren aanwezig.

Sport en vitaliteit stonden ook dit jaar hoog op de agenda van het congres, maar daarnaast werd er aandacht besteed aan het samenbrengen van deze kennis over professionals in heel Europa. Het centrale thema was dan ook “Crossing borders for Sports & Vitality”.

“Wij geloven dat uitdagingen op het gebied van sport en vitaliteit zich niet beperken tot grenzen”, aldus Rene Wijlens, die als Clustermanager van Cluster Sports & Technology initiatiefnemer was van dit congres. “Samenwerken en creatieve oplossingen gebruiken zijn cruciaal om sportief, gezond en actief gedrag te inspireren en te stimuleren. Daarmee maken we een transitie van gezondheidszorg naar zorg voor gezondheid.”

Inspiratie door topsprekers uit de praktijk

Een groot aantal topsprekers maakten hun opwachting voor de summit. Zo vertelde Maarten Steinbuch (Eindhoven Engine) over het thema “Technology versus impact on Sports & Vitality”. Andere sprekers die het podium betraden zijn Joanne Lane (Health ClusterNET / Digit-Pre), Reinder Haakma (Philips / Inno4Health) en technofilosoof Rens van der Vorst. 

Innovatieve organisaties op inspiratieplein

Naast het inhoudelijke programma is er voldoende ruimte om te netwerken met andere professionals of een bezoek te brengen aan het innovatieplein. Hier stonden diverse organisaties die praktische voorbeelden en inspirerende ontwikkelingen rondom innovatie in de sport, de publieke ruimte, de werkvloer en de data science omgeving lieten zien.

AmiGo wint 13e Dutch Sports Innovation Award

De ELIS Innovation Summit werd traditiegetrouw afgesloten met de uitreiking van de Dutch Sports Innovation Award. De drie finalisten waren AmiGo van Tech2Play, HiPSter van HI Sport en Buitengymzaal van Nijha.

Een onafhankelijke jury riep AmiGo uit als winnaar, waardoor Michiel van der Boom van Tech2Play de stimuleringsprijs t.w.v. €15.000,- in ontvangst mocht nemen. Lees hier meer over de uitreiking van de Dutch Sports Innovation Award.

↓