Eindhoven is beoordeeld als meest innovatieve stad binnen Europa. Dat meldt de Europese Commissie in hun rapport The Cultural and Creative Cities Monitor 2019. “Eindhoven is een inspirerend voorbeeld van een medium size stad die de leidende positie uit 2017 consolideert op het gebied van innovatie”, aldus de monitor.

The Cultural and Creative Cities Monitor is een door de Europese Commissie ontwikkeld instrument, om te onderzoeken welke steden een goede culturele en creatieve omgeving bieden. Dit onderzoek is voor de tweede keer is uitgevoerd.

Dinsdag 8 oktober werd tijdens EURegionsWeek in Brussel The Cultural and Creative Cities Monitor gepresenteerd. De Monitor vergelijkt 190 steden. Deze 190 steden worden vergeleken op diverse parameters, waaronder: culturele infrastructuur en participatie, creatieve economie (banen in de creatieve sector, intellectueel eigendom en innovatie, nieuwe banen in de creatieve sector) en omgevingsfactoren (human capital en onderwijs, openheid, vertrouwen en tolerantie, lokale en internationale verbindingen en kwaliteit van governance).

Eindhoven scoort bovengemiddeld hoog binnen de categorieën intellectueel eigendom en innovatie en omgevingsfactoren. In vergelijking met 2017 behoudt Eindhoven relatief stabiele scores. De toppositie op innovatie en intellectueel eigendom is behouden gebleven, waarmee Eindhoven dus de meest innovatieve stad in Europa blijft. Als Cluster Sports and Technology zijn wij trots dat wij in deze omgeving innovaties helpen te versnellen.

Meer weten? https://www.eindhoven.nl/persberichten/eindhoven-beoordeeld-als-meest-innovatieve-stad-van-europa

↓