Vandaag heeft EU-commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Educatie & Sport Mariya Gabriel samen met enkele andere beleidsbepalers de Brainportregio bezocht om een beter beeld te krijgen van het innovatieve ecosysteem van de regio.

De nadruk van het bezoek lag op de hybride educatie en toegepast onderzoek in de Brainportregio en het belang hiervan in het innovatieproces. De delegatie bezocht onder meer Fontys ICT InnovationLab. Hier kreeg ze een impressie van de toegepaste hybride innovatieomgeving door o.a. presentaties van studenten, onderzoekers en partners uit het werkveld.

In het innovatie-ecosysteem werken verschillende partijen intensief samen. In het Q-helix Cluster Sports & Technology komen kennispartijen, het bedrijfsleven, overheden en eindgebruikers samen om innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken rondom sport en vitaliteit te ontwikkelen. De simpele verbinding van kennis naar kunde en kassa is cruciaal in het realiseren van innovatieprojecten die impact hebben in de praktijk.

We zijn dan ook blij dat EU-commissaris Gabriel via deze unieke ervaring kennis heeft kunnen maken met de werkwijze in Brainportregio en onze ambitie richting een nog sterker innovatie ecosysteem.

Lees het complete artikel van Fontys ICT InnovationLab hier!

 

Publicatiedatum: 31-5-2021

↓