Pillow’s Willow VR was, naast Truebike en SWIM een van de finalisten van de Dutch Sports Innovation Award. We vinden het erg leuk dat ze nu, net als wij, een werkplek hebben gevonden in het SX gebouw.

Na een jarenlang ontwikkeltraject opent Pillow’s Willow vol trots hun eerste Active esports Arena in SX in Eindhoven. Er is de afgelopen maand hard gewerkt aan de opzet van de arena. Een voorheen sterk gecompartimenteerde ruimte is inmiddels opengebroken en omgevormd tot een zaal waarin Full Body VR games kunnen worden gespeeld, beschikbaar als arrangement van 12 tot 20 personen. Pillow’s Willow werkt hiervoor samen met o.a. Triple Double, SportsCloud, maar ook PSV. Het gaat om een unieke ervaring die de brugfunctie heeft tussen sport en gaming.

Wat houdt dit in? Exodus Burned stelt 4 mensen in staat om met een VR bril op, de strijd met elkaar aan te gaan in een competitie die bestaat uit 8 minuten durende wedstrijden. Het onderscheidende element is dat door het dragen van een speciaal harnas, spelers in plaats van een controller, hun eigen lichaam in VR kunnen zien. In werkelijkheid lopen VR bril en harnas dragende spelers rond als zichzelf, terwijl ze hun exact zelfde beweging in VR zien, vermomd als ruige ruimteverkenners.
Door mensen volledig onder te dompelen in een andere omgeving, met een ander lichaam, worden ze aangezet tot actievere beweging. Door jezelf met een virtuele held te vereenzelvigen, stijgt het zelfvertrouwen en dagen de minuut durende immersieve uitdagingen uit tot o.a. rekken, strekken, springen, rennen en kruipen. Niet alleen heel leuk om te spelen, maar ook om naar te kijken vanuit verschillende perspectieven. Grote schermen rondom het veld doen verslag van de ervaring, een MC kan de competitie verrijken en het publiek is in staat om de wedstrijd ook te kunnen volgen vanuit AR en losse VR brillen.

Achter de arena huisvest de ontwikkelstudio van Pillow’s Willow zich, waarin ze verder werken aan hun projecten. Ze werken nauw samen met onze partners om een claim te doen op een nieuwe categorie binnen het games landschap; active esports.

Meer weten of een keer spelen? Klik hier.

↓