Cluster Sports & Technology (CST) is een van de partners in DIGIT-PRE, een project ondersteund door de EU, dat de ontwikkeling van digitale innovaties stimuleert op het gebied van preventie, predictie en zorg op afstand. Hiervoor heeft CST samen met de partners een Innovation Support Program ontwikkeld om MKB’s te ondersteunen deze innovaties te ontwikkelen. 

Van open call naar 12 MKB partnerships met 26 MKB’s

In 2023 heeft het project een open call gelanceerd voor MKB’s  uit de 10 regio’s die deel uitmaken van het DIGIT-PRE consortium. In totaal zijn 26 MKB’s (waarvan 9 uit Nederland), samengebracht in 12 innovatie samenwerkingen, geselecteerd om deel te nemen aan dit programma.

In de komende 15 maanden (tot juni 2025) zullen deze 12 interregionale MKB- samenwerkingen hun innovaties doorontwikkelen van prototypes tot marktrijpe oplossingen. Dit programma wordt gecoördineerd door Cluster Sports & Technology en ondersteund door onze geweldige DIGIT-PRE-partners. In het Innovation Support Program brengt het Cluster haar expertise en ervaring mee van de ELIS-innovatiecyclus van de ELIS Innovatie hub en rolt deze nu uit op Europese schaal. 

ELIS Pitch stop Events

In maart 2024 zijn we het Innovation Support Program  gestart met twee ELIS Pitch Stop Events, georganiseerd in Porto (Portugal) en Malmö (Zweden). Tijdens deze ELIS Pitch Stop Events presenteerden de geselecteerde MKB samenwerkingen aan experts hun digitale oplossingen die op verschillende manieren bijdragen aan een gezonde en vitale samenleving   De ELIS Pitch Stop Events ondersteunen het Innovation Support Program door de MKB’s de valkuilen te laten ontdekken  op hun weg naar het behalen van hun doelen. 

Zowel MKB’s als experts vonden de ELIS Pitch Stop Events van grote toegevoegde waarde voor alle deelnemende bedrijven.

Het expertadvies hielp de MKB’s om uitdagingen met betrekking tot hun businesscase te identificeren, in kaart te brengen en te prioriteren welke cruciaal zijn voor hun succes. In de volgende stappen van het Innovation Support Program zullen de bedrijven aan deze uitdagingen werken en uiteindelijk hun product op de markt brengen. 

We zullen u in de komende tijd op de hoogte houden van de reis van deze innovatieve oplossingen in het DIGIT-PRE project.

Ondersteuning voor uw innovatie? 

Het ELIS Pitch Stop Event is een concept dat door Cluster Sports & Technology is ontwikkeld en maakt deel uit van de ELIS-innovatiecyclus. Het is met succes toegepast in verschillende projecten en programma’s voor MKB-ondersteuning in Nederland en Europa. Als u als MKB ondersteuning nodig heeft om uw innovatie succesvol te maken, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

↓