Hardlopen is een grote en snelgroeiende sport in Nederland, die veelal door mensen zelfstandig wordt beoefend. Hardlopers zijn te verdelen in verschillende groepen: Sociale lopers, mensen die lopen voor hun gezondheid, en performers die allerlei marathon evenementen afgaan om hun prestaties te meten en te vergelijken.

Het is bekend dat mensen die beginnen met hardlopen veel blessures oplopen door hun onervarenheid met de sport en omdat ze onvoldoende bewust zijn van hun eigen grenzen.

2M Engineering, gespecialiseerd in sensor product creatie, en Zenseri BV, een startup die werkt aan innovatieve slaapoplossingen, werken samen aan een project genaamd ‘Verantwoord, het beste uit jezelf halen’. Dit project ontwikkelt een platform om sporters te voorzien van 24/7 informatie over hun gedrag, de training en hun prestaties, om hun trainingen zo verantwoord en veilig mogelijk te maken en hun prestaties te optimaliseren.

Verder wordt hierin samengewerkt met de Fontys Sporthogescholen Eindhoven en TU Eindhoven

Door gebruik te maken van het Activ8 product worden overdag metingen worden uitgevoerd. Activ8 levert context informatie over de hardloper om vervolgens de detailinformatie goed te kunnen positioneren.

‘s Nachts wordt gemeten door middel van de Bedsense prototype dat onder het matras wordt geplaatst. Hierin wordt slaapduur, slaap kwaliteit en ook ademhaling en hartslagfrequentie gemeten. Allen belangrijke indicatoren voor herstel na inspanning en training.

Het project voorziet de gebruikers van, praktisch te gebruiken en nuttige persoonlijke, informatie om hardloop prestaties te verbeteren.

Het uiteindelijke product vormt de basis van een uitgebreidere platform ontwikkeling, in te zetten voor veel verschillende sporten.

↓