Per oktober stelt Sportinnovator 3 Innovatiechallenges ‘Nationaal Sportakkoord’ open. Met deze innovatiechallenges gaan ze op zoek naar innovatieve oplossingen voor inclusieve(re) esports, monitoring sportief gebruik buitenruimte en implementatie meetinstrumenten voor motorische vaardigheden. De beste ideeën worden beloond met een ontwikkelbudget. Voor de Innovatiechallenges Nationaal Sportakkoord is de komende 2 jaar €1.200.000 beschikbaar, verdeeld over 6 challenges.

Innovatiechallenge Nationaal Sportakkoord – Inclusieve(re) esports
Esports moet toegankelijk worden voor mensen die graag willen deelnemen, maar dat op dit moment niet kunnen vanwege lichamelijke en/of mentale beperkingen. Dat is het doel van deze innovatiechallenge. Er wordt gezocht naar oplossingen op het gebied van software (hier kun je denken aan In-game aanpassingen), hardware (hier kun je denken aan alternatieve besturingsmogelijkheden) of een combinatie van beiden, een combinatie van beiden of naar activatie concepten (zoals het organiseren van een inclusieve competitie).

Innovatiechallenge Nationaal Sportakkoord – Monitoring sportief gebruik buitenruimte
Hoeveel wordt een trapveldje of route gebruikt voor sporten en bewegen? Het monitoren van het gebruik van sport en bewegen in de openbare ruimte is op dit moment zeer arbeidsintensief, kostbaar en/of kent uitdagingen op het gebied van privacy. Het doel van deze challenge is het (door)ontwikkelen en testen van een bruikbare en betaalbare tool die het sportieve gebruik van de openbare ruimte meet.

Innovatiechallenge Nationaal Sportakkoord – Implementatie meetinstrumenten voor motorische vaardigheden
Het doel van deze innovatiechallenge is het uitvoeren van concepten, ideeën en/of oplossingen die leerkrachten in het basisonderwijs ondersteunen bij het keuze- en implementatieproces van een meetinstrument om de motorische vaardigheden van leerlingen.

Heb jij een idee en kunnen wij je mogelijk helpen je aanvraag te verbeteren? Neem contact met ons op. Houd de site van Sprtinnovator in de gaten voor meer nieuws over de challenges,

↓