Op 28 juni vond de bestuurlijke kick-off plaats van de Workplace Vitality Hub. Dit gebeurde in de smart office in het nieuwe gebouw 85 op de High Tech Campus. Tijdens deze kick-off werd de samenwerkingsovereenkomst tussen de FITT-partners, HTCE en Twice ondertekend. Met de kick-off van de Workplace Vitality Hub krijgt de @Work-programmalijn van de Innovatie Hub voor Sport & Vitaliteit steeds meer gestalte.

De FITT-partners werken sinds 2019 samen om mensen meer te laten bewegen op het werk, de mentale gezondheid van personeel te verbeteren en om hen meer in verbinding te laten komen met collega’s. Vanaf september krijgt deze samenwerking dus een fysiek living lab: de Workplace Vitality Hub.

In dit living lab kunnen met behulp van sensoren en software binnenkort verschillende variabelen in een kantoorsetting gemeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan luchtkwaliteit, temperatuur, kantoorbezetting en CO2-uitstoot. Dit living lab zal een plek zijn voor fundamenteel onderzoek naar bijvoorbeeld het effect van licht en geluid op de concentratie en productiviteit van kantoorpersoneel. Ook zal het een ruimte zijn waar bedrijven hun innovaties kunnen testen en valideren.

In de Workplace Vitality Hub wordt de interactie met het kantoorpersoneel gezocht. De werkende mens staat centraal. Door de persoonlijke data van de het personeel te koppelen aan de gegevens van de ruimte, ontstaan er inzichten in wat het personeel nodig heeft om het werk gezond en efficiënt uit te voeren. Met dit deze smart office wordt, geheel in lijn met de Innovatie Hub voor Sport & Vitaliteit, ingezet op preventie. Dit brengt ons een stap dichterbij in de transitie van gezondheidszorg naar zorg voor gezondheid.

Lees hier meer over de lancering van de Workplace Vitality Hub, of bekijk de talkshow van de FITT-partners over vitaliteit op de werkvloer.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op via info@sportsandtechnology.com.

Publicatiedatum: 5-7-2021

↓