EINDHOVEN, Nederland — LUMO Labs doet via haar LUMO Fund II een substantiële investering in het urban community-platform CityLegends, een van onze clusterparnters. Het platform verbindt de urban community van atleten en artiesten om elkaar aan te moedigen en uit te dagen. De oprichters en het team van CityLegends komen zelf uit de urban scene en hebben het platform, samen met meer dan 500+ urban beoefenaars, ontwikkeld om de urban sport en cultuur gemeenschap sterker te maken en te laten groeien.

“Wij bouwen een platform voor de lokale en wereldwijde community van ongebonden urban atleten en artiesten”, zegt Jimmy Hermans, medeoprichter en CEO van CityLegends. “CityLegends gaat over passie en creativiteit. Het platform maakt het mogelijk om, op basis van video’s, ‘spots’, ‘challenges’, ‘battles’ en ‘jams’ vast te leggen en te delen.” “De urban mentaliteit is heel erg ‘Do it yourself, but do it together’. Deze mentaliteit vinden we ook bij LUMO Labs”, zegt Hermans. “We zijn ‘thrilled’ dat we nu met het LUMO-team en netwerk van experts aan onze zijde ‘next level’ kunnen gaan.”

De seed financiering en ondersteuning via het Venture Builder-programma van LUMO Labs stelt CityLegends in staat het platform verder te ontwikkelen en de community verder uit te breiden in Europa en de VS. CityLegends is momenteel actief in Nederland en België. De investering van LUMO volgt op de pre-seed financiering van CityLegends van de Belgische accelerator imec.istart in 2020. LUMO Labs investeert op basis van het team, de schaalbaarheid van de propositie en de impact van CityLegends op de vitaliteit en verbinding binnen de gemeenschap.

Founding partner en fundmanager van LUMO Labs, Sven Bakkes: “CityLegends heeft een sterk team. De oprichters kennen hun doelgroep buitengewoon goed. Bovendien zijn ze absoluut in staat gebleken om hun zakelijke vaardigheden en technologie in te zetten om deze community te versterken. Wij zijn ervan overtuigd dat zij er alles aan zullen doen om hun visie voor een meer verbonden urban gemeenschap waar te maken.”

De software basis van CityLegends en het gebruik van kunstmatige intelligentie en augmented reality, sluit naadloos aan bij de investeringsfocus van LUMO Labs op software en smart hardware. Bovendien draagt het platform bij ​​aan gezondheid en welzijn en aan duurzame steden en gemeenschappen, waarmee het ook past binnen de impact focus van het fonds.

Andy Lürling, eveneens founding partner en fundmanager van LUMO Labs: “CityLegends bouwt verbindingen en faciliteert invloed voor haar community zonder afbreuk te doen aan het vrije en open karakter van urban cultuur. Hun impact-potentie is enorm vanwege de schaalbaarheid en de perfecte aansluiting van hun propositie op de behoeftes van de doelgroep en samenleving.”

Het CityLegends team gaat vanaf deze zomer werken vanuit de co-working space van LUMO Labs op High Tech Campus Eindhoven en heeft bovendien een extra basis in Eindhoven Area 51 (Urban Sports & Culture Center) en in België.

Kijk voor meer informatie op www.citylegends.nl

Publicatiedatum: 29-7-2021

↓