Op 9 Januari 2021 is het zover! Maarten van der Weijden, olympisch kampioen openwater van Peking 2018, start dan zijn eigen triatlon in zijn eigen woning. Hij wil met deze actie geld inzamelen om kanker te bestrijden.

Van der Weijden, die vorig jaar voor het goede doel de Elfstedentocht zwemmend aflegde, heeft naast zijn huis een zogenoemd ‘stromingsbad’ staan. Vervolgens gaat hij op een hometrainer fietsen en doet hij het afsluitende onderdeel op de loopband. Al met al gaat Van der Weijden 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 22 km hardlopen.

Hij gebruikt voor zijn triatlon “slimme apparaten” zoals een loopband en een hometrainer die is gekoppeld aan het bekende programma Swift. Maar ook het zwemmen gebeurt op dezelfde manier in een modern nieuw zwembad: de Swimm intelligent pool. Dit zwembad werkt hetzelfde als een hometrainer want u kunt zwemmen tegen de stroom in. Wij ondersteunde het bedrijfje Swimm in het Vitality Living Lab project. Swimm was een van de bedrijven die deel nam aan het Vitality Accelerator Program. Swimm genereert een gladde stroming over een oppervlakte van minimaal 50 x 50 cm. Maarten van der Weijden kan zo ook in zijn tuin iedere dag zijn zwemtraining voltooien. Dankzij de moderne software word ook afstand en tijd gemeten.

Bekijk hier het filmpje en het artikel van het AD waarin Maarten uitlegt wat hij gaat doen!

Eerder werd er ook al een triatlon met de swimm gehouden. Lees het artikel ‘Finalisten Dutch Sports Innovation Award organiseren eerste triatlon op minder an 50m2’.

↓