Op 21 september gaat een groep van ongeveer 50 studenten op het TU/e terrein nadenken over innovatieve ideeën om de aantrekkelijkheid van de Marathon Eindhoven te vergroten. Dit om technologie en design in te zetten om meer mensen, verantwoord en blessurevrij mee te laten doen.

“We hebben de ambitie om de meest innovatieve marathon ter wereld te worden” zegt Edgar de Veer, organisator van de Marathon Eindhoven. “Samen met het Cluster Sports & Technology, Brabant Sport, TU/e en Fontys willen we meer mensen blessurevrij mee laten doen en innovatie inzetten om de beleving en interactie met de toeschouwers en de deelnemers te verbeteren. Daarom organiseren we voor het tweede jaar op rij de Design Marathon”.

Vorig jaar vond de eerste editie van de Design Marathon Eindhoven plaats. “Het enthousiasme en de ideeën van vorig jaar hebben ons aangezet de hackathon dit jaar groter te organiseren” vertelt Marc van der Zande, die namens Sports & Technology de Design Marathon organiseert. “Door dit jaar aan te sluiten op de opleidingen van de TU/e en Fontys, kunnen we de ideeën nu echt uitwerken tot levensvatbare concepten en daarmee de volgende Marathon Eindhoven nog innovatiever maken”.

De bedachte innovaties worden op 21 september beoordeeld door een deskundige jury met daarin vertegenwoordigers van de TU/e, Imec, SportBizz, Brabant Sport en de organisatie van de Marathon Eindhoven. De winnende ideeën worden getest op 13 en 14 oktober tijdens de marathon, in concept gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week en uiteindelijk in december gepresenteerd aan het bedrijfsleven op de TU/e Demo Day.

Onderdeel van Vitality Living Lab

De Design Marathon is een onderdeel van The Vitality Living Lab, een grootschalig project waarin 16 organisaties uit het Cluster Sports & Technology slimme technologie gaan inzetten om een gezonde, actieve leefstijl te bevorderen. Gebruikers motiveren gezonde keuzes te maken, sporten makkelijker vol te houden, blessures te voorkomen of juist sneller ervan te genezen.

Volg de ontwikkelingen of kijk voor meer informatie over de Design Marathon op www.sportsandtechnology.com.

 

↓