[soliloquy id="87"]

Nieuws

(Foto: Materials)

Materials 2017: dé verbinding tussen innovatie en techniek

Op 31 mei en 1 juni wordt in Veldhoven de vakbeurs Materials 2017 gehouden. Dit is het grootste trefpunt voor o.a. engineers, productontwikkelaars, R&D en constructeurs die zich bezig houden met materiaaluitdagingen. Dit jaar staat het event in het teken van de verbinding tussen innovatie en techniek. Gratis toegankelijk en mogelijk ook interessant voor organisaties uit het cluster Sports & Technology.

Tijdens dit evenement krijgt handvatten voor materiaalkeuze in relatie tot kostprijs, levertijd, functie, bewerking en vormgeving. Tevens wordt een brug geslagen van wetenschappelijke kennis naar concrete toepassingen.

 

Materials 2017: dé verbinding tussen innovatie en techniek

Materialen zijn de bouwstenen van alle dingen om ons heen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar waar zijn onze auto’s, machines en gebouwen zonder een goede, sterke basis? Bijna vergeten we hoe bijzonder materialen zijn en welke uitdagingen het keuze, creatie- en productieproces met zich mee brengt. Om maar niet te spreken over ontwikkelingen en innovaties.

Op vakbeurs Materials vindt u een all-in concept gebaseerd op dé vier bouwstenen voor oplossingen bij materiaaluitdagingen:

  • (Nieuwe) materialen
  • Materiaal analyse
  • Oppervlaktetechniek
  • Verbindingstechnieken

 

Materials verbindt wetenschap met toepassing

Met meer dan 85 exposanten en ruim 40 kennissessies, workshops en keynotes slaat vakbeurs Materials een brug tussen wetenschap en concrete toepassing. Laat u inspireren door live demo’s in het Innovatieve Materialen Paviljoen en ontdek de laatste technieken in de verbindingstentoonstellling.

 

Bezoekersinformatie

Materials 2017 is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de keuze, het toepassen en (na)bewerken van materialen.

Dit is hét grootste jaarlijkse trefpunt voor o.a. engineers, productontwikkelaars, R&D en constructeurs die zich dagelijks bezighouden met allerlei materiaaluitdagingen. Kennisdeling en netwerken staan hierbij centraal. Materials richt zich op vier bouwstenen: materialen, materiaal analyse, oppervlaktetechniek en verbindingstechniek.

 

Welke onderwerpen komen o.a. aan bod?

3D printen, circulaire economie, lichtgewicht materialen, smart coatings, materiaaldegradatie, dunne films, composieten, topologisch ontwerpen, biobased en metalliseren van kunststoffen.

 

Meer informatie en inschrijven

Meer informatie over Materials 2017 is te vinden op de website.

Klik op de link om u aan te melden voor een gratis bezoek aan het evenement.

↓