[soliloquy id="87"]

Nieuws

(Foto: MediaMarkt)

MediaMarkt introduceert Innovatie Lab in Eindhoven

MediaMarkt introduceerde onlangs het Innovatie Lab, een nieuw, vast onderdeel van de nieuwe winkelopzet. Het Innovatie Lab biedt letterlijk een podium aan veelbelovende startups, crowdfunding campagnes en kennisinstellingen. Consumenten kunnen hier kennis maken met de toekomst, terwijl innovators hun producten kunnen voorleggen aan het winkelend publiek.

Het eerste Innovatie Lab is te bewonderen in de vernieuwde MediaMarkt in Eindhoven Centrum, die op 26 april zijn deuren opende.

In verschillende paviljoenen staan maandelijks vijf producten, prototypes en ideeën centraal die nog niet op de markt zijn, maar wel de potentie hebben een grote bijdrage te leveren aan de toekomst van de consumentenelektronica. Het MediaMarkt Innovatie Lab is daarmee hét innovatiepodium in de retail.

De producten zijn onderverdeeld in vijf verschillende thema’s, overeenkomend met de paviljoenen in de winkel, te weten ‘Active’, ‘Health’, ‘Gaming’, ‘Smart Home’ en ‘Mobile’.

 

Sport & vitaliteit

In het Innovatie Lab zijn ook geregeld producten te bewonderen op het gebied van sport en vitaliteit.
Zo toont de tot het cluster Sports & Technology behorende Eindhovense start-up ATO-Gear hun nieuwste product ARION. Deze innovatieve hardloop zooltjes voorzien de atleet tijdens het lopen van feedback over hun looptechniek.

ARION is echter niet het enige product op het gebied van sport en vitaliteit, wat momenteel in het Innovatie Lab aan het publiek wordt getoond.

Wat te denken van de mini stressmanager PIP, of het meten van hersengolfactiviteit via de BrainLink Lite? Het Amerikaanse bedrijf Lumo is zelfs met twee producten vertegenwoordigd in het Innovatie Lab. De Lumo Liftgeeft inzicht in houding, beweeggedrag en energieverbruik van de drager. Lumo Run is een personal coach die de hardloper ondersteunt bij prestatieverbetering en blessurepreventie.

 

Uw product in het Innovatie Lab?

MediaMarkt is op zoek naar start-ups, kennisinstellingen en industrieën voor het MediaMarkt Innovatie Lab. Door het delen van nieuwe inzichten geven we onze klanten een blik in de toekomst. Heeft uw start-up een innovatief concept, prototype of product en heeft het aansluiting met consumenten elektronica? Dan is het Innovatie Lab wellicht ook iets voor u!

MediaMarkt biedt een podium aan innovatie projecten om, in de winkel, met de klant te delen. Men is dus op zoek naar initiatieven die de grenzen verleggen in de wereld van consumenten elektronica en nog niet te koop zijn. Voorwaarde is dat het uit te leggen is aan de klant.

Consumentenfeedback is de meest waardevolle input die er bestaat binnen het ontwikkelingsproces van een product. MediaMarkt faciliteert een omgeving waarin start-ups zich een maand lang kunnen profileren met een product in de winkel. Het delen van kennis en ontvangen van feedback van de consument staat hierin centraal.

Voorwaarde is wel dat het concept, prototype of product zich focust zich op consumenten elektronica toepassingen en in de volgende groepen wordt gedefinieerd:

  • Innovatie: Compleet nieuw product voor een nog onbekende markt of nieuwe producten met een revolutionaire functionaliteit
  • Ontwikkeling: Een concept/prototype wat nog niet op de markt komt (crowdfunding, start-ups, universiteiten)
  • Futuristisch: Technieken, prototypes en concepten die nieuw zijn binnen de industrie waarvoor nog geen consumenten goederen beschikbaar zijn

 

Meer informatie

Breng een bezoek aan het Innovatie Lab, tijdens de openingstijden van de winkel.
Heeft u een innovatief concept, prototype of product wat u aan het publiek wilt tonen? Kijk dan op de website van het Innovatie Lab.

↓