Sportfysiotherapeut Siamak Azadi is al tien jaar bezig met de ontwikkeling van een test voor voetballers die ‘alomvattend’ is. Inmiddels is hij bijna zo ver dat hij de test SIMUST (SinaMultidimensional Soccer Testing), kan presenteren. “Ik hoop in het derde of vierde kwartaal.” De test kan achterhalen waarom fouten gemaakt worden en oplossingen bieden voor spelsituaties. Ook kan je voorspellen hoe belastbaar iemand tijdens de wedstrijd is, waardoor je preventief op kan treden. De test helpt bij het rangschikken van voetballers en daarmee ook voor het inschatten van transferwaarde.
Het begon uit bij Siamak toen hij zich uit eigen interesse ging verdiepen in voetbal en onderzoek ging doen bij profclubs in Nederland, Duitsland en Engeland. Hij wilde weten hoe zij de prestaties van hun spelers meten. In 2008 presenteerde hij op een congres voor voetbal en wetenschap in Iran. Vervolgens werd hij gevraagd door diverse elftallen. Hierdoor kreeg hij inspiratie om een test te bedenken die alomvattend is. Op dit moment is er een prototype van de opstelling waar ze de laatste testen mee doen.

Meer lezen en het filmpje bekijken? https://www.sportknowhowxl.nl/nieuws-en-achtergronden/nieuwsberichten/nieuwsbericht/118340/multidimensionale-voetbaltest-wil-de-wereld-veroveren

 

↓