Heel veel mensen doen aan hardlopen als sport. Daarnaast is hardlopen ook nog de basis voor talloze andere sporten. Nanotechnologie voor de hardloopsport is dus toepasbaar voor een groot publiek. Een deel van de cases van nano4sports richt zich dan ook op hardlopen.

Een van de cases in het casebook  gaat over individueel feedback krijgen over je hardlooptechniek via sensoren zodat je je techniek kan bijstellen en blessures kan voorkomen. Dit systeem is meerdere keren getest tijdens de Marathon Eindhoven en ook in een fieldlab in Vught. Het systeem zit nog in de onderzoeksfase en moet nog op grotere schaal getest worden om uiteindelijk impact te hebben voor recreatieve lopers.

Als je dan toch geblesseerd bent, dan kan de ProbeFix-Dynamic een oplossing zijn. Dit product kan echometingen maken tijdens dynamische bewegingen. Hierdoor wordt het herstelproces van de spier inzichtelijk. Ook als je niet geblesseerd bent kun je dit product gebruiken. Door inzicht te krijgen in je spieren kun je blessures voorkomen.

Maar wat als hardlopen niet vanzelfsprekend is? Deze case richt zich op een klein deel van de hardlopers, namelijk hardlopers die een been missen en daardoor hardlopen met een blade. Door meer inzicht te krijgen in de blade kan er beter een efficiënter getraind worden en sport mogelijk gemaakt worden voor een grotere groep?

In het casebook worden ook nog cases beschreven om sprintprestaties te verbeteren, om te achterhalen wat nu echt je risico op blessure bepaalt en om door middel van muziek het kans op blessures te verkleinen. Ook kun je lezen hoe een smartshirt je performance kan meten. Meer weten over nanotechnologie in de hardloopsport? Lees dan bladzijde 20 t/m 35 van het casebook of neem contact met ons op!

 

↓