[soliloquy id="87"]

Nieuws

Foto: DTW

Ontdek de nieuwste sportinnovaties op 20 mei

Tijdens de Dutch Technology Week krijgt u de kans om kennis te maken met de nieuwste innovaties op het gebied van sport en vitaliteit. Op 20 mei openen een aantal bedrijven uit het cluster Sports & Technology hun deuren en kunt u kennis maken met hun innovatieve producten. U krijgt de kans om binnen te kijken bij deze bedrijven, hun innovatieve producten te testen en vragen te stellen aan de ontwikkelaars.

Op zaterdag 20 mei, de laatste dag van de Dutch Technology Week (DTW), staat de High Tech Ontdekkingsroute (HTOR) gepland. Binnen Brainport Eindhoven zijn een vijftal ‘Hotspots’ waar bedrijven u uitnodigen voor een kijkje achter de schermen.

 

High Tech Campus Eindhoven

Eén van deze Hotspots is de High Tech Campus Eindhoven. Diverse bedrijven uit het cluster Sports & Technology zijn hier gevestigd en tonen op deze dag hun nieuwste innovaties op het gebied van sport en vitaliteit. Ook andere bedrijven uit het cluster komen voor deze gelegenheid naar de campus om zich aan het publiek te tonen.

Hieronder een greep uit de bedrijven waarmee u kennis kunt maken tijdens de High Tech Ontdekkingsroute:

 

Holst Centre

Tijdens de High Tech Ontdekkingsroute laat Holst Centre de volgende innovaties zien:
• Urban cultivator: kleine kas voor het kweken van groente, uitgerust met sensoren die het verloop/behoefte aan voedingsstoffen laten zien op een scherm
• Touch sensitive middenconsole voor een auto
• Div OLED/led demonstrators
• ECG shirt
• Solar shirt

 

InnoSportLab Sport & Beweeg

i.s.m. Lobta SportsSmartGoals & Sportivation
Het InnosSportLab Sport & Beweeg stimuleert de ontwikkeling en toepassing van prikkelende innovaties en technologieën om mensen in beweging te krijgen. Voldoende bewegen is een van de belangrijkste pijlers voor een gezond en vitaal leven. Plezier is een van de belangrijkste motieven om te bewegen. Wil je beleven hoe technologie kan prikkelen om met plezier in beweging te komen? Kom kennis maken met o.a. een Lobta Sports ballenkanon voor voetbal, slimme goaltjes van SmartGoals en een Interactieve Pingelplaat van Sportivation voor hockey.
Verder laten we je graag zien wat je allemaal nog meer kunt verwachten van het InnoSportLab Sport & Beweeg. Proactief de innovatie vraag ophalen t.a.v. bewegen en vitaliteit en deze koppelen aan technologie en kennis is waar we goed in zijn. Dit doen we op een breed vlak. We zien je graag tijdens de open dag!

 

Optimist on Tour / Hearttarget
Optimist on Tour komt naar Eindhoven, speciaal voor de Dutch Technology Week. Leer zeilen op het water van High Tech Campus Eindhoven, tijdens de High Tech Ontdekkingsroute. Bovendien valt er van alles te zien en te beleven in het waterlaboratorium. Klik hier om je aan te melden!

 

Shimano
Eerder dit jaar opende Shimano het Europese hoofdkantoor op de High Tech Campus Eindhoven. Tijdens de High Tech Ontdekkingsroute zal het pand voor het eerst opengesteld worden voor het publiek. Wij verheugen ons op uw komst en bieden u een mix van elektrische fietsen, state of the art fietstechnologie, vissen- en roeien VR experience.

 

Usono
Usono heeft als doel het gebruik van echografie te verlichten, verbeteren en vernieuwen. Het eerste product, de ProbeFix, is ontwikkeld om langdurig het hart te kunnen monitoren op cardiologie en intensive care afdelingen. Hiernaast is Usono bezig met onderzoek en ontwikkeling van volgende toepassingen en producten waaronder ook de ProbeFix S. Met dit product is het mogelijk een spier in beweging in beeld te brengen. Door een samenwerking met de Philips Lumify is het mogelijk de structuren in een spier te zien terwijl een atleet loopt, rent of springt.

 

VDL Groep
Bij VDL Groep krijgt u de kans om zelf met technologie aan de slag te gaan. U kunt hier een eigen elektrische voertuig bouwen of een automatisch geleid voertuig programmeren.
Daarnaast kunt u kennis maken met Trefecta; een speciale e-bike die geschikt is voor politie of defensie om moeilijk begaanbaar terrein te betreden.
Let op: VDL Groep staat op de Hotspot KempenTech in Hapert.

 

Plattegrond

Foto: High Tech Campus Eindhoven

 

Over Dutch Technology Week

Van 15 t/m 20 mei 2017 vindt voor de 6e keer de Dutch Technology Week (DTW) plaats. Tijdens deze week worden de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld. De high tech industrie levert heel veel topprestaties. Daar zijn we ontzettend trots op! Om dit trotse gevoel te delen werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een week vol met technologische verrassingen. Iedereen kan tijdens de DTW zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.
Organisatie en partners van de Dutch Technology Week willen enthousiasme en trots op technologie bevorderen en hiermee de Nederlandse hightech sector versterken.

Over High Tech Ontdekkingsroute

De DTW biedt een enorm programma vol tentoonstellingen, presentaties, experimenten, seminars, lezingen en workshops, meet ’n greets en plekken waar je een kijkje in de toekomst krijgt.
De week wordt afgesloten met de High Tech Ontdekkingsroute (HTOR) op zaterdag 20 mei. Op een aantal aansprekende locaties geven toptechnologie bedrijven een kijkje ‘in de keuken’ van hun organisatie. Voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers, deze dag zit vol met verrassende ontdekkingen voor iedereen!

 

Meer informatie

↓