PSV traint komend seizoen met een innovatieve muur. Het bedrijf FreeKickPro heeft een computergestuurde muur gemaakt, die kan worden ingesteld alsof er echte spelers op het veld staan.

De FreeKickPro-muur komt in twee varianten. Eén variant is de FreeKickPro van vier tot zes poppen, de andere variant is de FreeKickPro Mini, van twee tot vier poppen. Bij beide varianten kunnen de poppen worden versteld in de lengte. Daardoor kunnen ze worden aangepast aan de tegenstanders of aan het eigen team. Traint de keeper met de FreeKickPro, stelt de trainer de poppen in als de spelers die voor hem in de muur staan. Traint de vrije trappennemer, stelt de trainer de vermoedelijke muur van de aankomende tegenstander in.

Oud-PSV-coach Ernest Faber: “Dit is echt een professioneel apparaat dat simuleert wat je kunt verwachten tijdens een wedstrijd. Vrije trappen zijn super belangrijk geworden in het profvoetbal. Spelers moeten de kunst van het nemen van een vrije trap onder de knie krijgen door veel te oefenen en dat kan door middel van zichzelf uitdagen door met de FreeKickPro te oefenen. Daarnaast kunnen ze ook elkaar uitdagen om zo nóg beter te worden. We hebben al veel informatie over onze tegenstanders, maar met deze innovatie kunnen we ook een beter inzicht krijgen in onze vrijetrappenspecialisten. Je kunt per zone kijken wie de beste nemer is, maar ook vanaf welke zone we het meest succesvol zijn.” Ex-PSV’er Ibrahim Afellay sluit zich bij zijn voormalige oefenmeester aan: “Het is leuk én nieuw. Spelers die daadwerkelijk springen. Dit apparaat is echt van toegevoegde waarde.”

FreeKickPro is een bedrijf uit Valkenswaard. Eigenaar Antwan Rijkers en Machiel Debets hopen met deze innovatie de voetbalwereld te bestormen. Doel is om het ‘muurtje’ te slijten aan andere ploegen uit grote competities in het buitenland. De belangstelling is er in ieder geval al.

 

↓