[soliloquy id="87"]

Nieuws

Publiek maakt kennis met sportinnovaties tijdens DTW

De ontwikkeling van innovatieve producten op het gebied van sport en vitaliteit vind veelal plaats achter gesloten deuren, en buiten het zichtveld van het brede publiek. Tijdens de Dutch Technology Week kreeg men echter de kans om kennis te maken met de nieuwste producten op het gebied van sport en vitaliteit.

 

Dutch Technology Week

Van 15 t/m 20 mei 2017 vond voor de 6e keer de Dutch Technology Week (DTW) plaats. Tijdens deze week worden de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld. De high tech industrie levert heel veel topprestaties. Daar zijn we ontzettend trots op! Om dit trotse gevoel te delen werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een week vol met technologische verrassingen. Ook het cluster Sports & Technology werkt hier natuurlijk graag aan mee.

 

Slimmer Leven Huis

Coöperatie Slimmer Leven 2020 stond van 17 t/m 19 mei met het ‘Slimmer Leven Huis’ op het 18 Septemberplein in Eindhoven. In dit huis konden de inwoners van en rond Eindhoven kennis maken met de technologische mogelijkheden om langer zelfstandig en vitaler thuis te blijven wonen en de zorg te verbeteren.

In het Slimmer Leven Huis kon men echter ook kennis maken met innovatieve producten en diensten op het gebied van sport en vitaliteit. Zo werden er demonstraties gegeven van diverse producten uit het cluster Sports & Technology en was het zelfs mogelijk om een aantal van deze producten zelf te testen.

Zo liet ATO Gear bezoekers kennis maken met ‘slimme’ hardloop zooltjes die de atleet tijdens het lopen kunnen voorzien van feedback over zijn of haar looptechniek. Fontys Sporthogeschool presenteerde interactieve paaltjes die de hardloper helpen het gewenste tempo aan te houden. InnoSportLab Sport & Beweeg! liet bezoekers kennis maken met een nieuw concept om jongeren uit te dagen de stad te gebruiken als een grote speel- en beweegtuin.

↓