[soliloquy id="87"]

Nieuws

(Foto: Brainport)

Shimano opent hoofdkantoor op High Tech Campus Eindhoven

Shimano opende op 30 januari haar Europese hoofdkantoor op High Tech Campus Eindhoven. De ontwikkeling van een sterk cluster op het gebied van sport, technologie en design wordt genoemd als belangrijke reden om zich in Eindhoven te vestigen. Wij heten Shimano dan ook hartelijk welkom in het cluster Sports & Technology en de Brainport regio Eindhoven.

Het Japanse bedrijf koos om verschillende redenen voor Eindhoven. Ook de meerderheid van de medewerkers zei ja tegen de Brainport-regio – een deel verhuisde niet alleen hun kantoorplek maar ook hun hele gezin naar Brabant.

 

De beste locatie

Voor Shimano is Europa zijn grootste afzetmarkt. Het bedrijf, bekend van de onderdelen voor fietsen maar ook maker van vis- en roeimateriaal, werd te groot voor de locatie in Nunspeet en zocht een nieuw onderkomen. Marc van Rooij, President Shimano Europe, vertelde eerder over de opdracht die hij vanuit Japan meekreeg: “Ga op zoek naar een locatie waar Shimano Europe de komende 25 jaar in de positie kan blijven waarin het nu verkeert, als marktleider. Of het nu Portugal, Zwitserland, Nederland of Finland wordt, maakt niet uit. Kijk waar je de beste locatie kunt vinden.”

 

Sport, technologie en design

Het bedrijf koos voor Eindhoven en de Campus in het bijzonder. Van Rooij: “De Brainport regio loopt voorop in Europa als het gaat om bedrijvigheid en kennisontwikkeling op het gebied van sport, technologie en design. Door daar bij te gaan zitten, versterken we onze eigen positie en hebben we grotere kans op het aantrekken van internationaal talent.” Daarnaast speelde de ligging een rol. De High Tech Campus ligt op een centrale en goed bereikbare positie op steenworp afstand van het internationale vliegveld.

 

Zachte landing

Het aantrekken van een bedrijf als Shimano is een samenspel geweest van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, High Tech Campus Eindhoven en Brainport Development. Die laatste zorgde voor een zachte landing van het bedrijf en haar medewerkers. Dat betekent dat al in een vroeg stadium een toer werd georganiseerd voor de mensen van Shimano om ze te laten kennismaken met Eindhoven en de omgeving. Verschillende medewerkers kozen uiteindelijk voor verhuizing naar Eindhoven of naar een rustigere plek in een van de omliggende dorpen. Ook werd uitleg gegeven over scholen en een toer door de stad georganiseerd.

 

Rode loper

Naomie Verstraeten, programmamanager Brainport International Programme, wilde een ‘red carpet treatment’ als ontvangst. “Als een organisatie met zoveel mensen naar Eindhoven verhuist, is het zowel voor het bedrijf als de medewerkers van belang dat iedereen zich snel thuisvoelt hier.” Brainport Development zorgde eerder bij het verwelkomen van nieuwe grote organisaties in de regio, denk aan het DIFFER instituut en het European Air Transport Command, voor een vergelijkbaar ontvangstprogramma.

Aannemen nieuwe mensen

Shimano zal van start gaan met 180 medewerkers waarvan zo’n 145 zijn meegekomen uit Nunspeet. Woordvoerder Ben Hillsdon legt uit dat het nieuwe gebouw ruimte biedt aan 240 medewerkers. “We zullen hier de komende tijd zeker nog meer mensen gaan aannemen.”

 

Bron: website Brainport.

↓