Bijna iedere sport staat tegenwoordig bol van de analyses. Data is daarin een belangrijk aspect om beter te worden in de sport. Toch was er een sport die op dat gebied achterliep op andere sporten, namelijk skateboarden. Zij trainen door een trick zo vaak te herhalen, dat ze hem uiteindelijk perfect onder de knie hebben. Maar er zijn veel meer factoren die van belang zijn.

Daar zijn ze bij het Innosportlab Sport & Beweeg in Eindhoven eens goed naar gaan kijken. “Uit onderzoek is gebleken dat het slagen van een bepaalde trick voor een skateboarder afhangt van een aantal factoren zoals voetplaatsing, afzetkracht en balans”, is te lezen in een nieuwsbericht over de technologische innovaties binnen het project Nano4Sports. Een van die innovaties is het smart skateboard, onderdeel van de case SenSkate.

Dat is een slim skateboard dat de rotatie, acceleratie, voetplaatsing en balans van een skater meet zodat er meer inzicht wordt geven over de uitvoering van een trick. Met deze informatie kan in de toekomst samen met een skater worden gekeken hoe hij/zij een trick kan verbeteren.

Meer lezen? https://www.sportinnovator.nl/nieuws/smart-skateboard-geeft-skateboarder-feedback-op-tricks/

↓