Het Cluster Sports & Technology zorgt voor gemakkelijke verbindingen tussen cluster partners, niet alleen nationaal, maar ook internationaal. Het domein sport en vitaliteit wordt op nationaal en op EU niveau steeds belangrijker. Dit biedt kansen voor innovatie en samenwerkingsprojecten.

Het Cluster Sports & Technology is een van de leidende partijen in Europa en trekt daarin samen op met het in Brussel gevestigde Europees Platform voor Sport Innovatie (EPSI). Ook is het cluster namens de regio een leidende partij in het samenwerkingsverband met de regio’s, ClusSport die het belang van innovatie en waarde creatie voor sport en vitaliteit willen versterken door regionale excellenties te verbinden. Regio Zuid Nederland zet daarbij in op het optimaal benutten van haar excellentie op data/AI en slimme omgevingen, de startup en MKB betrokkenheid en op haar fieldlab benadering. Samen met andere ClusSport partners wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van een meerjarig programma en een continue stroom van projecten rond het thema innovatie en waarde creatie op het gebied van sport en vitaliteit. Door de EU is daar recent een film over gemaakt.

Sport Innovatie Hubs Europe – Cluster Sports & Technology from Cluster Sports & Technology on Vimeo.

De EU biedt allerlei mogelijkheden en kansen voor projecten. EPSI organiseert regelmatig brokerage events om de mogelijkheden en de kansen bij elkaar te brengen. Cluster Sports & Technology neemt deel aan het volgende event op 29 januari 2020 in Brussel. Wilt u ook deelnemen?  Aanmelden kan hier.

Als je een eigen project idee hebt, dan mag je dat altijd met ons bespreken. Wij helpen je graag verder.

↓