Heeft u als gemeente, sportbond of bedrijf een innovatievraag op het gebied van sport en bewegen? Vraag dan nu samen met een van de SportFieldLabs uit ons cluster een Sportinnovator Voucher aan! Met een Voucher wordt de expertise van de labs ingezet voor het beantwoorden van deze vraag. De labs zijn broedplaatsen van innovatie en zij kunnen u gericht helpen. De innovatievraag moet betrekking hebben op een van de zes ambities uit het Nationaal Sportakkoord. Er kunnen vouchers van € 5000 of € 10.000 aangevraagd worden.

Het doel van de Sportinnovator Vouchers 2021 is om innovatie op het gebied van sport en bewegen bij praktijkorganisaties (gemeenten, sportbonden en bedrijven) te stimuleren. Daarnaast kan een Sportinnovator-centrum een voucher aanvragen om het (regionale) Sportinnovator-netwerk te verstevigen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om activiteiten die nieuwe organisaties (onderwijs, wetenschap, zorg, etc.) aan het netwerk verbinden, om de ontwikkeling van (gezamenlijke) samenwerkingsstrategieën of om marketingactiviteiten die de zichtbaarheid van het netwerk vergroten.

Onder innovatie wordt zowel technologische innovatie als sociale innovatie op het gebied van sport en bewegen in de praktijk verstaan. Op deze pagina vindt u een overzicht van de vouchers die toegekend zijn in 2020.

Wie kan aanvragen?

Een gemeente, sportbond of bedrijf dient samen met een Sportinnovator-centrum de aanvraag in. Dit is echter niet verplicht bij een aanvraag voor het verstevigen van het netwerk. Een praktijkorganisatie (gemeente, sportbond of bedrijf) mag maximaal twee vouchers ontvangen die in te zetten zijn bij verschillende Sportinnovator-centra.

Budget

In totaal is er € 560.000 beschikbaar. Per Sportinnovator-centrum worden maximaal acht vouchers toegekend tot een maximaal bedrag van € 40.000. Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend en worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De uiterlijke deadline is 31 december 2021 14.00 uur.

Voor meer informatie of aanvragen klik hier

↓