[soliloquy id="87"]

Nieuws

Slimmer Leven Huis 2016 (Foto: Slimmer Leven)

Sports & Technology meets Slimmer Leven tijdens DTW

Samen met de Coöperatie Slimmer Leven 2020 organiseert Sports & Technology tijdens de Dutch Technology Week (DTW) diverse activiteiten op het grensvlak van sport, vitaliteit, gezondheid en zorg. Zo is Sports & Technology op 16 mei aanwezig bij de Slimmer Leven Netwerkbijeenkomst & Finale Slimmer Leven Challenge 2017, en op 17 t/m 19 mei bij het Slimmer Leven Huis.

Tijdens de Dutch Technology Week (DTW) organiseert de Coöperatie Slimmer Leven 2020 diverse activiteiten. Slimmer Leven kent vele raakvlakken met het cluster Sports & Technology, wat zich bezig houdt met innovatie op het gebied van sport en vitaliteit. Daarom is besloten de activiteiten die plaatsvinden tijdens de DTW samen te organiseren.

 

Netwerkbijeenkomst & Finale Slimmer Leven Challenge 2017

Moment: 16 mei; 17:00-22:00 uur
Locatie: Blue Collar Hotel; Eindhoven
met sprekers & gasten uit het cluster Sports & Technology

Van 15 t/m 20 mei 2017 vindt voor de 6e keer de Dutch Technology Week (DTW) plaats. Tijdens deze door Brainport georganiseerde week worden de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld. Daarom organiseert de Coöperatie Slimmer Leven 2020 op dinsdagavond 16 mei een netwerkbijeenkomst in het Blue Collar Hotel op Strijp-S. De Coöperatie zet zich inmiddels vijf jaar in om samenwerking in de regio te stimuleren en het quadrupel helix-ecosysteem van Brainport continu te benutten om zo significante doorbraken op het gebied van gezondheid te realiseren.

Tevens vormt deze avond de finale van de Slimmer Leven Challenge 2017. Het is de vierde keer dat de Slimmer Leven Challenge wordt georganiseerd door Coöperatie Slimmer Leven 2020, Fontys Summa College en Technische Universiteit Eindhoven. Dit jaar is het overkoepelende thema ‘het hart’ en daarin werken we nauw samen met de Hartstichting.

De Challenge is vrijdag 17 februari j.l. officieel van start gegaan met een kick-off dag. 250 studenten van de drie onderwijsinstellingen gingen de uitdaging aan om nieuwe oplossingen voor de Hartstichting in de zorg voor hartpatiënten te bedenken. De Hartstichting presenteerde drie vraagstukken waar de teams zich op konden focussen; bewustwording van het risico van hart- en vaatziekten, stimuleren van een gezonde levensstijl bij hartpatiënten en verbeteringen van acute hulp bij hartfalen. In gemengde teams is de combinatie van praktijkervaring en de nieuwste kennis een snelkookpan voor nieuwe ideeën, wat resulteert in de meest uiteenlopende en creatieve innovaties voor de zorg. De beste zorginnovaties zijn doorgegaan naar de volgende ronde waarin ze getraind en begeleid worden door experts uit het werkveld om de innovatie verder uit te werken tot misschien wel een nieuwe start-up. Aan het einde van de rit hebben alle teams een businessplan, een plan om de innovatie op de markt uit te rollen en de skills om de innovatie te pitchen. Tijdens de netwerkbijeenkomst op 16 mei bepaalt een vakjury welk team uiteindelijk de Slimmer Leven Challenge 2017 wint.

 

Programma netwerkbijeenkomst & finale Slimmer Leven Challenge 16 mei:

17:00 uur: Ontvangst & registratie
17:30 uur: Opening
17:35 uur: Toelichting vanuit de Hartstichting
17:40 uur: Pitches finalisten Slimmer Leven Challenge
18:15 uur: Toelichting Nationale Actieagenda – Brainport (Imke Carsouw, directie Brainport)
18.30 uur: Vitaliteit is (g)een utopie!? (Prof. dr. Steven Vos, Fontys Sporthogeschool & TU/e)
18.55 uur: Hart voor de toekomst (Ramon van de Ven, cardioloog St Anna Zorggroep, raad van toezicht stichting Hart voor Hart en NVVC)
19:15 uur: Pitch T.E.S.T. studententeam van SensUs
19:20 uur: Uitreiking Slimmer Leven Challenge Award (Staf Depla, wethouder gemeente Eindhoven)
19:30 uur: Afsluiting plenaire programma
19.30 uur: Walking Dinner & Slimmer Leven-borrel
22.00 uur: Einde programma

 

 

Slimmer Leven Huis 2017

Moment: 17 t/m 19 mei; 12:00-21:00 uur
Locatie: 18 Septemberplein; Eindhoven
met innovaties uit het cluster Sports & Technology

Coöperatie Slimmer Leven 2020 organiseert op 17, 18 en 19 mei (tijdens de Dutch Technology Week) het Slimmer Leven Huis op het 18 Septemberplein in Eindhoven. Net als vorig jaar, laat het Slimmer Leven Huis de inwoners van en rond Eindhoven kennis maken met de technologische mogelijkheden om langer zelfstandig en vitaler thuis te blijven wonen en de zorg te verbeteren. Hoe ziet de zorg van de (nabije) toekomst er uit? Welke rol speelt vitaliteit? Tegen welke uitdagingen lopen we aan in onze zorgmaatschappij? En welke rol speelt technologie? Dit alles wordt bespreekbaar gemaakt door bezoekers slimme technieken en diensten zelf te laten ervaren. Vorig jaar ontdekten ruim 1.000 burgers de mogelijkheden van technologie voor hun zorg, wonen en welzijn. Bekijk hier het filmpje van vorig jaar. Ook sprak Peter Scholtes in het Eindhovens Dagblad lovende woorden over het feit dat het Slimmer Leven Huis juist ‘de gewone’ mens bereikt en die uitdaagt nieuwe technologie te proeven en zich te verwonderen over hoeveel moois en innovatiefs hier wordt bedacht en gemaakt.

 

Inwoners maken kennis met e-health

Voor veel inwoners van Eindhoven was dit de eerste keer dat ze in contact kwamen met e-health-oplossingen. Dit past goed bij de doelstelling van Coöperatie Slimmer Leven 2020 om de eindgebruiker meer te betrekken bij alle activiteiten die er op dit gebied plaatsvinden in de Brainport-regio. Zij weten vaak (nog) niet goed wat e-health en zorginnovaties inhouden en hoe het hen kan helpen. Met het Slimmer Leven Huis kunnen inwoners van en rond Eindhoven kennis maken met de mogelijkheden van e-health.

 

Sport & vitaliteit

In het Slimmer Leven Huis kunt u tevens kennis maken met de producten van een aantal organisaties uit het cluster Sports & Technology, de producten en diensten die zij hebben ontwikkeld op het gebied van sport en vitaliteit.

Zo laat ATO Gear u kennis maken met ‘slimme’ hardloop zooltjes die de atleet tijdens het lopen kunnen voorzien van feedback over zijn of haar looptechniek. Fontys Sporthogeschool presenteert interactieve paaltjes die de hardloper helpen het gewenste tempo aan te houden. InnoSportLab Sport & Beweeg! laat u kennis maken met een nieuw concept om jongeren uit te dagen de stad te gebruiken als een grote speel- en beweegtuin.

 

Openingstijden

Het Slimmer Leven Huis is gratis toegankelijk voor iedereen, van 17 t/m 19 mei. Op 17 mei wordt het huis om 12.00 uur geopend door wethouder Renate Richters en een speciale act en is daarna open voor publiek tot 18.00 uur. Op 18 mei is het huis geopend van 10.00 tot 18.00 en op vrijdag 19 mei van 10.00 uur tot 21.00 uur.

↓