Onder regie van de Stichting Sports & Technology wordt ook nu weer een IPC-programma Innovatie Prestatie Contracten uitgevoerd. Dit gebeurt samen met 16 MKB-bedrijven verdeeld over 8 projecten. Momenteel richten de deelnemers zich op de ontwikkeling van een nieuw 3D Hockey Park, onder de naam C-Sign Skillpark. Daarbij zijn European Turf Group BV; een innovatieve leverancier in het leveren en installeren van kunstgrasvelden en Carpet SIgn BV; specialist op het gebied van trendy carpetten betrokken Kortom, een mooie Brabantse combinatie op het vlak van innovatie.

Het 3D Hockey Park is een afgebakend trainingsveld  waarbij 3D skilltrainers/oefenmatten worden ingezet. De oefenmatten nodigen uit om bepaalde technische vaardigheden te trainen. En zijn daarmee een vast onderdeel van het veld. Voor het eerst wordt er dus een driedimensionale weerstand in het gebracht. Dit biedt trainingsmogelijkheden voor individuele spelers in hun vrije tijd, maar nodigt ook trainers uit om met hun team technische oefeningen uit te voeren.

De eerste pilot van het C-Sign Skillpark is al geïnstalleerd en wordt momenteel geëvalueerd bij HC Oranje Rood Eindhoven.

 

↓