[soliloquy id="87"]

Nieuws

S&T benoemd tot ‘Innovatie Coach’ van brancheorganisatie voor sportbenodigdheden

(Foto: FGHS)

 

Bij branchevereniging van sportleveranciers FGHS, staat innovatie hoog in het vaandel. Zij willen hun leden optimaal kunnen bijstaan, bij vraagstukken op het gebied van innovatie. Daarom hebben zij de handen ineen geslagen met het cluster Sports & Technology. Clustermanager René Wijlens is benoemd tot ‘Innovatie Coach’.

 

Over FGHS

FGHS staat voor Vereniging van Fabrikanten en Groothandelaren in Sportbenodigdheden. De FGHS is de overkoepelende brancheorganisatie van en voor fabrikanten, groothandelaren, subsidiaries (dochterondernemingen van grote buitenlandse sportbedrijven), importeurs en agenten in sportartikelen, sportschoenen, sportkleding, kampeerbenodigdheden en recreatieproducten in de ruimste zin van het woord.

De FGHS telde eind 2015 ongeveer honderdvijftig leden, die samen goed zijn voor het merendeel van de jaarlijkse omzet in de sportbranche.

 

Innovatie

De FGHS wil innovatie stimuleren door haar leden te informeren, stimuleren, enthousiasmeren en te verbinden via haar eigen FGHS Innovatie Coach. Innovatie is voor leden van de FGHS belangrijk; de weg er naar toe is niet (altijd) bekend en duidelijk. De FGHS Innovatie Coach kan leden op elk gewenst moment antwoord geven op alle eerstelijns vragen die zij hebben over innovatie.
De FGHS werkt op dit gebied samen met het cluster Sports & Technology.

 

Innovatie Coach

Namens Sports & Technology is René Wijlens benoemd tot ‘Innovatie Coach’. Binnen het sportinnovatie landschap is René natuurlijk een bekend gezicht, als manager van het cluster Sports & Technology en directeur van het Europese Platform voor Sport Innovatie (EPSI).

Vanaf nu ondersteunt hij dus ook leden van brancheorganisatie FGHS. Vanzelfsprekend biedt dit ook andersom kansen voor leden van het cluster Sports & Technology, om in contact te komen met leden van FGHS.

 

Wat kan de Innovatie Coach voor leden van FGHS betekenen?

  • hij is voor alle innovatievragen beschikbaar
  • hij heeft de relevante kennis en het netwerk
  • hij belegt regelmatig bijeenkomsten (o.a. seminars en bedrijfsbezoeken) die tot inspiratie leiden en bewustwording vergroten hoe innovatie tot succes kan leiden (en uiteindelijk tot bedrijfseconomisch groei/-ontwikkeling)
  • hij biedt ook inzicht in financieringsmogelijkheden voor innovatie trajecten
  • hij biedt test en onderzoek locaties en mogelijkheden aan (dit tegen vergoeding)
↓