[soliloquy id="87"]

Nieuws

(Foto: SportInnovator)

Start-ups gezocht voor internationale meeting in Parijs

Parijs heeft zich officieel kandidaat gesteld om in 2024 de Olympische Spelen te mogen organiseren. De Franse hoofdstad ziet zichzelf als de Europese leider op het gebied van start-ups en wil zich in haar Olympisch bid onder meer onderscheiden op het gebied van innovaties. Met Le Tremplin heeft Parijs een internationaal innovatieplatform dat is gefocust op sport. Topsport Limburg organiseert 15 en 16 maart een reis voor start-ups in de sport om in Parijs deel te nemen aan een internationale meeting.

Om haar leidende positie als Europese hoofdstad voor sportinnovaties te versterken, organiseert Parijs op donderdag 16 maart 2017 in haar City Hall een internationale meeting voor start-ups die een bijdrage kunnen leveren aan het (sport)ecosysteem dat Parijs wil bouwen rondom de Olympische Spelen in 2024.

 

1040 startups

Het gaat dan om start-ups in de domeinen groene techniek, transport en mobiliteit, logistiek, onroerend goed, toerisme en reizen, voeding en ‘smart cities’. Participanten kunnen pitches en demonstraties geven voor investeerders, bedrijfsleven en overheden. Doelstelling moet vooral zijn om te komen tot nieuwe businessmogelijkheden en nieuwe verdienmodellen. In 2016 namen liefst 1040 start-ups uit 50 landen deel aan dit bijzondere evenement.

 

Limburg partner van Le Tremplin

Limburg heeft de ambitie uitgesproken om een internationale hotspot voor sportinnovaties te worden. Daarnaast is Topsport Limburg officieel partner van Le Tremplin. Le Tremplin en het Sport Innovator Centre van Topsport Limburg gaan binnen een internationaal netwerk kennis uitwisselen en nieuwe sportinnovaties aanjagen. Topsport Limburg wil daarom op 16 maart 2017 met een Limburgse delegatie van start-ups deelnemen aan de internationale meeting in Parijs. Een unieke gelegenheid om te proeven welke (sport)innovaties wereldwijd worden ontwikkeld. Bovendien krijg je zo de kans om zelf in contact te komen met collega start-ups en potentiële investeerders.

 

Aanmelden

Ben jij een start-up en heb jij interesse om met jouw idee, innovatie of plan in contact te komen met een internationaal netwerk start-ups en investeerders, meld je dan nog snel aan. In de delegatie zijn nog enkele plekken! Aanmelden kan tot maandag 13 maart door een mail naar info@topsportlimburg.nl te sturen of ga voor meer info naar: www.topsportlimburg.nl

↓