Steeds meer mensen maken bij het sporten gebruik van apps. Het aanbod hierin is de afgelopen jaren flink gegroeid. Maar welke app past nu het beste bij u? Kom erachter tijdens de studiedag ‘Voor iedereen een App?!’ op 8 maart in Eindhoven. Dit is de afsluiting van een gelijknamig project, waarbij diverse organisaties uit het cluster Sports & Technology betrokken zijn.

Aanleiding
De laatste vijf jaar is het gebruik van sport- en gezondheid gerelateerde smartphone applicaties exponentieel gegroeid. Grote groepen beoefenaars van individueel te beoefenen sporten zoals hardlopen, fietsen en wandelen, maken gebruik van diverse sportapps. Voor (potentiële) sporters is het echter moeilijk om een keuze te maken uit de vele duizenden apps die voor handen zijn. Naast de sporters zelf krijgen professionals en organisaties (zoals sportverenigingen en gemeenten) in hun werkveld ook te maken met sportapps.

Kennis voor maatwerk
Professionals als (personal) trainers, coaches, fysiotherapeuten en leefstijlprofessionals kunnen hun cliënten aanmoedigen om een sportapp te gebruiken met als doel goede intenties vol te houden, nieuwe doelen te stellen en ervaringen te delen. Echter ook bij hun ontbreekt de juiste kennis om de geschikte app voor de juiste cliënt te bepalen.

Resultaat
Met het project ‘Voor iedereen een app?!’ is hier de afgelopen twee jaar aan gewerkt. Doel van het project was bepalen welke (populaire) sportapp past bij welk type van gebruiker én professional. Hiervoor werd een dynamische beslistool ontwikkeld voor professionals en individuele sporters die toelaat om op basis van doelstellingen en wensen een keuze te maken uit de enorme diversiteit aan sportapps die op de markt beschikbaar zijn. Op die manier wordt de match tussen gebruiker en app verhoogd en worden de functies en mogelijkheden inzichtelijk te maken. Aan de hand van deze tool kunnen professionals door middel van het beoogde doel, de juiste applicatie filteren.

Studiedag
Tijdens de studiedag op 8 maart wordt dieper ingegaan op de verschillende resultaten van het project en wordt de beslistool gepresenteerd. Daarnaast wordt samen met gebruikers, professionals en technologie-ontwikkelaars vooruit gekeken.

Locatie
De studiedag vindt plaats op Fontys Sporthogeschool in Eindhoven.

Partners
Bij het project zijn diverse sport-, kennis-, onderzoeks- en maatschappelijke organisaties betrokken, waaronder ook een aantal organisaties die deel uitmaken van het cluster Sports & Technology. Denk hierbij aan partijen als Fontys Sporthogeschool, TU/e en Kenniscentrum Sport en Eindhoven Sport.

Meer informatie & inschrijven
De deelname aan deze studiedag is kosteloos.
Inschrijven kan via de website.
Hier vindt u tevens meer informatie over het project en de studiedag.

 

Bron: website Fontys Sporthogeschool.

↓