[soliloquy id="87"]

Nieuws

(Foto: Sportinnovator)

Subsidie voor zeven Sportinnovator-centra

even Sportinnovator-centra hebben van ZonMw een subsidie toegekend gekregen ter waarde van € 75.000 per centrum. Deze subsidie is bedoeld voor een doorontwikkeling van de centra. Ook een aantal labs uit het cluster Sports & Technology hebben het predikaat Sportinnovator-centra en de bijbehorende subsidie ontvangen.

 

Subsidie

ZonMw heeft zeven Sportinnovator-centra een subsidie toegekend ter waarde van EUR 75.000,- per centrum. Het gaat om Sport Innovator Centre (Limburg), Sailing Innovation CentreSportinnovator Centrum KNVB CampusSportinnovator Centrum GroningenSportinnovator Centrum Aangepast SportenInnoSportLab ’s Hertogenbosch en Innovatielab Thialf. Doel van deze subsidie is de doorontwikkeling van het centrum te stimuleren.

Daarnaast krijgen de centra coaching. Twee andere centra komen (nog) niet in aanmerking voor subsidie, maar hebben wel veel potentie. Ook deze centra worden daarom verder ondersteund door middel van een coachingstraject.

 

Centra

Sportinnovator-centra zijn ontmoetings- en broedplaatsen waar onderzoekers, ondernemers, overheden en sportorganisaties structureel samenwerken aan innovaties die bijdragen aan de topsport, sportparticipatie en/of een actieve leefstijl. In een eerdere subsidieronde van Sportinnovator zijn subsidies toegekend aan de Sportinnovator-centra PapendalTU DelftInnoSportLab de TongelreepAmsterdam Institute of Sport Science(AISS) en Sport Data Center. Op dit moment zijn er 18 Sportinnovator-centra in Nederland.

 

Samenwerking als speerpunt

Maurits Hendriks, lid van het Topteam Sport en Technisch Directeur NOC*NSF – Chef de mission: “Punt waarop gelet is bij de toekenning van de subsidie is onder andere of het centrum voldoende samenwerkt met sport, wetenschap, bedrijfsleven en overheid om op die manier rendabele innovaties in de sport te realiseren. Dat is een belangrijk speerpunt voor Sportinnovator. Wij zijn zeer tevreden met de ontwikkelingen die de genoemde centra doormaken en stimuleren hen graag om vooral door te gaan en verbeterpunten verder op te pakken.”

 

Bron: Website Sportinnovator.

↓