Vanuit het Small Business Innovation Research Programma (SBIR) is de oproep ‘Binnensportaccommodaties veilig en volledig open voor sporters en publiek’ geopend voor het indienen van aanvragen.

In samenwerking met Sportinnovator nodigt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) ondernemend Nederland uit om een voorstel in te dienen voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten met als doel binnensportaccommodaties verantwoord open te stellen voor sporters en publiek met zoveel mogelijk vrijheden.

Binnensportaccommodaties mogen sinds 1 juli 2020 onder voorwaarden open, zodat het risico op verspreiding van COVID-19 beperkt blijft. Lang niet alle accommodaties voldoen aan deze voorwaarden. Besmetting kan op verschillende manieren plaatsvinden, onder andere door fysiek contact, aanraking van materialen en zeer waarschijnlijk ook door verontreinigde lucht.

De nu geopende oproep is voor SBIR-fase 1. De beste ideeën krijgen in deze fase een opdracht voor een haalbaarheidsonderzoek. De beste haalbaarheidsonderzoeken krijgen een vervolgopdracht om een prototype te ontwikkelen en te demonstreren (SBIR-fase 2). Er is een totaalbudget beschikbaar van € 1 miljoen voor fase 1 en fase 2. Voor fase 1 is een budget van maximaal € 300.000 (inclusief btw) beschikbaar. Het maximumbedrag per haalbaarheidsonderzoek is € 25.000 inclusief btw. Alleen de projecten die met goed resultaat het haalbaarheidsonderzoek afronden, komen in aanmerking om voor fase 2 een aanbod te doen. Voor fase 2 is een budget van € 700.000 (inclusief btw) beschikbaar. Het maximumbedrag per project voor fase 2 is € 175.000 inclusief btw.
Offertes voor fase 1 kunnen tot en met 7 september 2020 (12:00 uur) worden ingediend. Meer informatie of indienen? Klik hier.

Als Cluster Sports & Technology denken we graag met je mee over de aanvraag. We horen het graag als jullie een aanvraag in willen dienen. Aarzel niet om hierover contact met ons op te nemen via info@sportsandtechnology.com

↓